Аскольд Лозинський
Юрист, екс-президент Світового конгресу українців
29.05.2018

Штраф за підтримку Сенцова

Бідні, бо дурні?

На фінал Ліги чемпіонів до Києва приїхали понад 50 тисяч уболівальників з Європи. Це була велика не тільки спортивна, але і політична та економічна подія для України.

Поруч стадіону НСК "Олімпійський", де проходив матч, розташований Будинок кіно — центр Національної спілки кінематографістів України. На балконі будівлі ініціативна група кіномитців, активістів та інших небайдужих людей вивісили англомовний банер із закликом звільнити українських заручників Кремля, зокрема кінорежисера Олега Сенцова, який 14 травня оголосив голодування.

І тут сталася цікава обставина. До Будинку кіно прийшов представник управління з питань реклами Київської міської державної адміністрації Олег Шмагалов. Він наказав зняти банер, бо не можна вивішувати рекламу без дозволу КМДА. Активісти наголосили, що це не реклама, а політичне гасло. Однак він наполягав на своєму. Зрештою банер зняли. Однак через годину знов вивісили. Представник КМДА повернувся і склав протокол про штраф за політичну рекламу.

Хіба банер на підтримку українських заручників Кремля - це реклама?

Хіба банер на підтримку українських заручників Кремля - це реклама? Можна було б аналізувати цей протокол, який має безліч юридичних порушень. Якщо не КМДА, то будь-який суд це точно помітить. Наприклад, у документі відсутнє посилання на відповідні статті кодексу, який нібито порушили. Однак ця справа не скільки юридична, а політична і моральна.

Моя покійна мати говорила, що ми бідний народ, бо іноді дурний. Мабуть ця подія ілюструє її думку. Приїхали міжнародні уболівальники. Маємо нагоду кому нагадати, а кому взагалі розкрити очі на те, що Москва, де вже скоро відбудеться Кубок світу з футболу, несправедливо тримає українських заручників. Українські митці рідко займаються політичними справами, але тут ворог їм допік так, що вони об'єдналися і звертаються до іноземців.

Ми бідний народ, бо іноді дурний. Мабуть ця подія тому люстрація

Замість підтримки цього хорошого діла, столична адміністрація їм навпаки перешкоджає. Чи не бідні, бо дурні?

Я хочу вірити, що горе-чиновник, який виписав протокол, просто дурний, а не свідомо протистоїть патріотичній справі. Чекаю на реакцію мера Віталія Кличка. Потрібно не лише скасувати протокол, але й зробити все, щоб подібне не повторилося.

Аскольд Лозинський, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі