Чи реальний прокремлівський реванш?

В України є сильний запобіжник

Дедалі частіше у різних колах розмірковують про можливий реванш. Буквально кілька міркувань про це.

Перше. Невизнаний повзучий реванш триває з моменту "Віденського пакту" навесні 2014 року (Петро Порошенко провів у Відні з олігархом Дмитром Фірташем 28-годинну зустріч у Відні напередодні президентських виборів, - ред.).

Друге. Реванш не закріпиться, бо виникне реальна громадянська війна. Українці однозначно чинитимуть опір. Про це говорить соціологія.

Важлива деталь. Що саме вважати реваншем? Реваншем, мабуть, треба визначити згортання західного зовнішньополітичного курсу і усіх супутніх реформ, повернення до позаблокового статусу і остаточне прийняття капітуляції у війні з Росією.

Суспільство точно і моментально повстало б проти перемоги офіційних прокремлівських сил. Але ж вершниками реваншу можуть стати й соціальні популісти. І Рабинович лише один з них. Та ж таки соціологія фіксує зростання запиту на такий тип політиків (дякуємо тут роботі мережі прокремлівських "медіа").

Привид реваншу - справді реальність. І розмови про це цілком виправдані. Разом із тим, в України є сильний запобіжник - це зріла політична нація і патріотична пасіонарна меншість.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі