Зброя повинна бути дозволена

Чого нас вчить стрілянина у Техасі

Чоловіка, який влаштував стрілянину в баптистській церкві в Техасі, звали Девін Патрік Келлі. Двадцть шість років. Служив в армії у званні некваліфікованого рядового. Побив дружину і дитину, за що отримав рік в'язниці і з ганьбою звільнений зі збройних сил. На цій підставі не зміг отримати ліцензію на зброю - федеральне законодавство забороняє продаж зброї особам, з ганьбою звільненим з лав збройних сил. Однак гвинтівку йому все одно продали - Келлі вказав помилковий адресу і збрехав про наявність судимості.

Після чергового сімейного конфлікту, об 11.30 ранку Келлі в бронежилеті і зі штурмовою гвинтівкою увійшов в будівлю церкви в містечку Сазерленд-Спрінгс і відкрив вогонь по присутніх.

Коли Келлі, убивши двадцять шість чоловік, вийшов з будівлі церкви, поліції все ще не було. Келлі підійшов до своєї машини, хотів сісти в неї і їхати в інше місце, але його зупинив сантехнік.

Стівен Уїлфорд, який живе неподалік, 50-річний сантехнік, який не має спеціальної армійської підготовки, схопив власну гвинтівку і побіг на звуки стрілянини, після того як його дочка розповіла йому, що відбувається.

Прибігши до церкви, Уїлфорд зіткнувся з нападником. Зумів поранити Келлі, потрапивши йому в бік через зазор в бронежилеті, після чого той був змушений тікати.

Уїлфорд і ще один житель містечка Джонні Лангендорф, кинулися за ним в погоню, не чекаючи поліції. Вони переслідували нападника на швидкості близько 150 км/ год, поки той не впорався з керуванням автомобілем.

"Ми тримали його на мушці, поки не прибула поліція", - сказав Джонні Лангендорфф. Зараз його сторінка в фейсбуці сповнена подяк від американців.

Людина, що планує злочин, найімовірніше, знайде спосіб озброїтися. Неозброєним будеш ти

Висновки:

- Злочинець придбав зброю незаконно.

- Людина, що планує злочин, найімовірніше, знайде спосіб озброїтися.

- Неозброєним будеш ти.

- Після вбивства десятків людей поліція на місце так і не встигла.

- Злочинець збирався їхати кудись ще і бог знає, скільки ще людей він убив би там.

- Злочинця зупинив громадянин, звичайний сантехнік, котрий навіть не служив в армії.

- Стандартне заперечення: "звичайна людина не зможе протистояти озброєному бандиту" спростовано тепер ну ось просто на пальцях.

- Стандартне заперечення "я не зможу вистрілити в людину" як і раніше не цікавить. Не зможеш - вмирай, заради бога. Мене не цікавить твоє життя. Мене цікавить, щоб поруч зі мною виявився озброєний сантехнік, який врятує моє.

- Сантехнік із гвинтівкою врятував ще бог його знає скільки життів.

- У озброєному Техасі злочинця зупиненив громадянами через кілька хвилин після злочину. У неозброєній Росії брянський стрілок, котрий також заволодів зброєю незаконно, після вбивства дев'яти чоловік ще добу був на свободі і поранив двох поліцейських.

- Не хочете озброюватися - не озброюйтесь. Ваще право залишатися беззахисними. Моє право - мати шанс захистити і себе, і людей навколо.

- Зброя повинна бути дозволена. Крапка.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі