Найбільша проблема України - депопуляція

Чому в Україні не проводять перепис населення з 2001-го

Одна з найголовніших проблем України, яка найближчим часом стане проблемою №1 - це депопуляція. Іншими словами, масовий виїзд українців на роботу в інші країни.

На вихідних мав можливість поспілкуватися з одним з українських міністрів. Так ось, цифри приблизно такі. У Росії працюють від 3 до 3,5 млн українців. В Європі таких, за його даними, понад 3,5 млн. За моїми даними, тих, хто працює в країнах ЄС набагато більше - близько 7 млн громадян. Якщо сюди додати США і Азію, отримаємо ще близько 2 млн громадян. Разом близько 12 млн українців, які працюють за кордоном. Останній перепис в Україні проводився ще за Леоніда Кучми в 2001 році.

Раніше їхав працювати за кордон Захід і Центр країни, тепер масово поїхав Південь - Миколаїв і Херсон

Додамо тимчасово окуповані території - 4 млн на Донбасі і 2,5 млн в Криму. Спроби провести новий перепис наштовхуються на опір в уряді. Адже мова про мільярди субсидій. І тенденція буде наростати. Як висловився міністр, раніше їхав Захід і Центр країни, тепер масово поїхав Південь - Миколаїв і Херсон. Проблема росте як снігова куля, але в Раді та Кабміні все спокійно. Зупинити процес вже неможливо (через різницю зарплат), максимум що можна придумати як його пригальмувати (в першу чергу через мікрокредитування малого бізнесу, реалізацію масштабних інфраструктурних проектів).

Раніше один мінібус віз в Україну родичам близько 30-40 тисяч готівки євро. Зараз потік зменшився удесятеро

І ще один негатив. Зменшення припливу грошей від заробітчан. Раніше один мінібус віз в Україну родичам близько 30-40 тисяч готівки євро. Зараз потік впав до 3-4 тисяч євро на машину. Чому? Нікому стало везти гроші. Люди перебираються цілими сім'ями, забираючи дітей. У моємуоточенні так поїхали вже кілька сімей в повному складі. Вирішувати проблему доведеться, швидше за все, непопулярними методами. Завезенням працівників з країн СНД і Південно-Східної Азії.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі