Держава без кордону - територія

Всіх причетних треба притягути до відповідальності, незалежно від ступеня недоторканості

Державний кордон має залишатися саме кордоном, а не бутафорією. Якщо одні люди знаходять сьогодні виправдання для його нехтування в ім'я справедливості заради Міхеіла Саакашвілі, завтра знайдуться вже інші, які рівно так само проведуть сюди зовсім інших людей. Адже межа всюди одна. Якщо сьогодні можна й виправдано в ім'я "вищої справедливості" на заході, то завтра можна буде знайти обгрунтування, чому можна буде зайти на півночі чи півдні. Хочеться зрозуміти, хто у владі готовий взяти на себе сміливість притягнути до відповідальності всіх причетних, незалежно від ступеня недоторканності. Включаючи тих, хто підбурював, але в підсумку з різних обставин вважав за краще спостерігати з боку.

Хибно радіти тому, що твоє держава не змогла виконати свої функції щодо захисту кордону

Інакше завтра все повториться, але вже в інших масштабах і зовсім з іншими сумними наслідками для країни. Хибно радіти тому, що твоє держава не змогла виконати свої функції щодо захисту кордону, тому що завтра доведеться плакати над тим, як вона не зможе виконати свої функції щодо захисту своїх громадян. Держава або є, або її немає. Якщо є, в ній існують закони, якщо немає, це не країна, а територія з людьми, які безцільно живуть на певному просторі. Який рано чи пізно буде захоплена чужинцями. Цього не розуміє значна частина людей, які підтримали порушення закону, але прекрасно усвідомлюють ті, хто хоче нагріти на цьому руки.

Уточню. Я вважаю, що Михайлу Саакашвілі повинні бути надані всі законні можливості для відстоювання його інтересів в суді як в українського громадянина. Якщо суд встановить порушення процедури позбавлення громадянства, воно повинно бути негайно відновлено. Зараз мова з його боку і супроводжуючих осіб йде вже зовсім про інше - порушення порядку перетину кордону. І за це доведеться відповідати.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі