Чому західні політики так люблять Путіна?

Ті, хто вважають, що з наймасштабнішою спецоперацією РФ можна боротися загальноприйнятими методами, ризикують незабаром побачити ліберальний західний світ в руїнах

Сучасна Росія, за об'єктивними показниками, абсолютно третьорядна країна: крихітний ВВП, прогресуюче технологічне відставання, дика корупція і примітивний політичний устрій. Як же їй вдається мати такий гігантський вплив на міжнародну політику?

Просто усвідомте, яка кількість політиків із нормальних західних країн готові відкрито захищати її інтереси незалежно від злочинів, що Путін робить на внутрішній і міжнародній аренах (а значить, супутнього удару по іміджу цих політиків).

Переконаний, що справа не в ядерній зброї і не в членстві у Раді безпеки ООН, бо лобістами Путіна виступають, як правило, не керівники держав та правлячих партій, змушені мимоволі бути тактиками і прагматиками, а опозиціонери, яким сам бог велів розмахувати прапором високих принципів.

Більше того, багато з цих політиків ризикують втратою популярності серед самого ядерного свого електорату, виставляючи напоказ відверту проросійськість. Уявіть собі типового виборця мадам Ле Пен, робітника з невеликого містечка, обуреного непродуманістю сучасної європейської міграційної політики, і задумайтеся, чи не той самий це чоловік (або його син), який традиційно ненавидів росіян "коммі" і завжди голосував за максимально жорстке відношення до них? А значить, з точки зору рейтингів Ле Пен не набуває, а втрачає, виставляючи напоказ свою трепетну любов до лисого фюрера.

Вкрадені путінською бригадою гроші дозволили створити небачені в історії секретні фонди для фінансування спецоперацій, у тому числі, підкупу західних політиків

Візьму на себе сміливість стверджувати, що причина в іншому - в корупції. Ми півтора десятиліття спостерігали за розпилом путінською бригадою трильйона нафтодоларів. І вважали, що всі ці кошти призначені на різноманітні втіхи російських вельмож. Зізнаюся, я думав саме так і тому серйозно недооцінив можливості Путіна і його рішучість. Сьогодні вже зрозуміло, що вкрадені гроші дозволили створити небачені в історії секретні фонди для фінансування різноманітних спецоперацій, у тому числі, підкупу західних політиків.

Я все ще не хочу вірити в те, що Дональд Трамп - один із них. Просто тому, що інакше все виглядає дуже паршиво. Але, в будь-якому разі, Заходу пора усвідомити цю загрозу і почати з нею ефективно боротися. Помістити таких політиків під ковпак спецслужб і розглядати під мікроскопом всі їхні фінансові справи - абсолютно виправданий крок, коли мова йде про національну безпеку.

А головне - не боятися зливати в пресу будь-які підозри, навіть якщо їх не можна довести до вироку. У свідомості виборця повинна чітко сформуватися асоціація, що будь-який політик, що виступає за Путіна - корупціонер. Тільки так і можна їх знову маргіналізувати.

Той же, хто тішить себе ілюзією, що з наймасштабнішою спецоперацією РФ можна боротися конвенціональними методами, ризикує в найкоротші терміни побачити свій улюблений ліберальний західний світ в руїнах.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі