Як Україна має відповісти на гоніння кримських татар

Я вас запевняю: ці слова не просто потрібні, а необхідні кримським татарам - для виживання, для віри в майбутнє, частинку якої дала їм зараз перемога Джамали.

Відповідь на гоніння кримських татар - ЇХ НАЦІОНАЛЬНА АВТОНОМІЯ В УКРАЇНІ

На масові репресії Росії проти кримських татар, на вбивства, викрадення, депортації, облави і в'язниці Українська держава може дати одну гідну відповідь. Створити у своєму складі Кримськотатарську автономну республіку, нарешті, наділивши століттями гнаний народ правами, які гарантує європейські хартії прав корінних народів.

Так, нехай поки на папері, на словах. Але не всі, напевно, уявляють, як важливі і потрібні вони зараз кримським татарам, які перетворилися на своїй землі фактично в гетто. Кримським татарам, котрі живуть уже два роки у повному безправ'ї і страху. Кримським татарам, які не зломлені, але які вже на межі відчаю і беззбройного опору каральній машині, готової стерти їх на порох. Я вас запевняю: ці слова не просто потрібні, а необхідні кримським татарам - для виживання, для віри в майбутнє, частинку якої дала їм зараз перемога Джамали.

Президент України!

Парламентарії!

Втрачати нічого, крім честі.

Вимовте їх.

Повністю підтримую голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубарова, який виступив з такою вимогою до відповідальної державної влади.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі