В Мюнхені Медведєв зіграв роль пейджера - Березовець

Порошенко прекрасно усвідомлює, наскільки великий тиск російського лобі в Євросоюзі і що санкції щоразу доводитися буквально вигризати

Багато хто був здивований украй різкими заявами Петра Порошенка на Мюнхенській конференції на адресу російського прем'єра Дмитра Медведєва і Кремля в цілому. Український президент в Баварії виявився, по суті, головним візаві Медведєва за відсутності Володимира Путіна, який послав відбувати за всіх прем'єра. Для спостерігачів сам факт агресивного стилю Порошенка видався дивним, особливо на тлі складних Мінських переговорів і того, що в Раді немає і не передбачається 300 голосів за конституційні зміни. Здавалося б, за такого розкладу тривожити звіра не варто.

Сьогодні Порошенко змушений підвищувати ставки

Проте Порошенко вирішив інакше. І причина того, чому він так вчинив, адресуючи свій яскравий спіч Медведєву (а насправді - апелюючи до Путіна), очевидна. Порошенко розуміє, що західні лідери потроху втомлюються від проблем України на тлі напливу біженців і поступаючись тиску європейського бізнесу, що прагне відновити business as usual з росіянами. Тому Порошенко розігрує партію з Путіним, провокуючи Кремль на нові небезпечні заяви, що мають налякати млявих європейських лідерів, особливо Олланда й Меркель, а також збуджуватимуть давніх і перевірених "друзів" Росії британців, скандинавів і східноєвропейців, аби за жодних умов не знімати санкції щодо Москви.

Порошенко прекрасно усвідомлює, перебуваючи в постійному контакті з лідерами ЄС, наскільки великий тиск російського лобі в Євросоюзі і що санкції щоразу доводитися буквально вигризати. Мало хто знає, чого було варте недавнє їх поновлення, і яка роль у цьому особистих стосунків Порошенка з Меркель. Сьогодні Порошенко змушений підвищувати ставки. І мета його месиджів була досягнута.

Медведєв виправдав покладені на нього надії й знову налякав стару Європу відновленням холодної війни, а заодно - можливою фазою гарячої війни в Сирії. Дмитро Анатолійович чудово зіграв роль пейджера, який передав повідомлення від абонента в Кремлі. Таким чином, Мюнхенська конференція стала ще одним тривожним дзвіночком для Європи, збільшуючи шанси на продовження санкцій і підвищуючи зацікавленість ЄС у вирішенні ситуації на Донбасі і в Криму.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі