Ми живемо в неймовірну добу

В результаті появи у цивілізованого світу необмеженої кількості дешевої енергії нікому стане фінансувати не лише Кримнаші і Новоросії, а й ІГІЛи з Хізбалла, та й увесь інший світовий тероризм

Не полінився - перевірив, нарешті, Твіттер інституту Макса Планка. Там, дійсно, маса привітань з нагоди отримання першої плазми. Тобто, керована термоядерна реакція стала дійсністю. Термоядерна (воднева) бомба існує давно, проте використовувати цю неймовірну енергію в мирних цілях досі не вдавалося.

Ще зі школи пам'ятаю, що це називали найбільш пріоритетним завданням фізики, яке змінить докорінно життя всього людства. І справа не тільки в глухому кутку, в історичній дупі, де опиняться всі ці Росії, Ірани, Іраки і Саудівські Аравії з Венесуелою. Хоча і це важливо, адже в результаті появи у цивілізованого світу необмеженої кількості дешевої енергії нікому стане фінансувати не лише Кримнаші і Новоросії, а й ІГІЛи з Хізбалла, та й увесь інший світовий тероризм.

Це називали найбільш пріоритетним завданням фізики, яке змінить докорінно життя всього людства

Але змінитися в результаті може дуже багато всього. Наприклад, масово запрацюють технології опріснення і геть втратить актуальність дефіцит прісної води. Отже, найспекотніші й найпосушливіші місця на землі (особливо, в Африці та Азії) можна буде перетворити на гігантські родючі поля, і людству стане набагато простіше себе прогодувати.

Ну, я не думаю, звичайно, що завтра ж здійсниться ленноновске пророцтво з "Imagine". Та й взагалі, шлях від наукової розробки до перших термоядерних електростанцій може зайняти десятиліття. Але все ж ми живемо в неймовірну добу.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі