Три варіанти повернення Криму

Повернення Криму буде елементарним, коли вона втратить Сибір, який піде під контроль Китаю, а потім Урал, який перетвориться на купу ворогуючих між собою ісламських держав. Ми просто прийдемо і заберемо його назад без жодних проблем.

Будемо реалістами - повернути Крим зараз неможливо. Але є кілька сценаріїв, які варто розглянути.

Перший. Формально, ми оголошуємо війну Росії. У такому випадку вся її авіація та інші війська валяться на Україну. Однак, незважаючи на всі зусилля нашої армії, ми далі Красноперекопська не просунемося. Повернути Крим військовим шляхом на сьогодні неможливо.

Всі інші плани, які ми можемо вибудовувати, пов'язані виключно з тим, яким чином Росія відмовиться від території, яку вона гучно оголосила своєю.

Другий сценарій. Для того, щоб це сталося, Росія повинна припинити своє існування, як цілісна єдина держава, якою вона є сьогодні. Повернення Криму буде елементарним, коли вона втратить Сибір, який піде під контроль Китаю, а потім Урал, який перетвориться на купу ворогуючих між собою ісламських держав. Ми просто прийдемо і заберемо його назад без жодних проблем.

Проте, доки Путін при владі про повернення Криму Україні нема чого й думати.

Маємо зробити так, щоб після того, як Путіна не стане, Росія сама захотіла б повернути Крим Україні без зайвих репутаційних втрат

Лишається єдиний варіант, третій: створити умови, за яких Росія не почувалася б комфортно з Кримом. Це означає, що ми повинні постійно, не перегинаючи палицю створювати для них проблеми з експлуатацією цієї захопленої території. Що і відбувається.

Це такий собі непублічний план. Його оголошувати не можна, бо тоді Україна матиме колосальні проблеми від своїх західних партнерів, які воліють не піднімати кримське питання. А також загострення військової ситуації на Донбасі, коли Путін може раптом зірватися і почати жорстку ескалацію.

В реалізації так званого непублічного плану активну участь беруть кримські татари. І Джемілєв, і Чубаров - члени президентської команди і працюють у зв'язці з ним, а також радикальнішим Іслямовим. Між ними усіма є контакт. І держава реалізує свій проект частково через них, частково - через себе.

Наразі дуже поступово, без різких рухів відбувається закручування гайок для Криму. Але при цьому ініціаторами виступають громадські активісти. Вони здійснюють частину блокади де-факто. Після того держава вводить цю блокаду де-юре. Так як відбулося з товарною блокадою і буде з енергетичною. Тобто поступове нарощування блокади по всіх можливих шляхах, створення невигідної ситуації для Криму. Ось це і є той план, який насправді реалізовується.

Маємо зробити так, щоб після того, як Путіна не стане, Росія сама захотіла б повернути Крим Україні без зайвих репутаційних втрат.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі