Навіщо потрібно розпускати парламент?

Ніхто не повинен відчувати себе в ВР так, ніби він собі купив статус на 5 років. Чим частіше будуть вибори - тим менше там залишиться бізнесменів від політики.

Пишуть, мовляв, навіщо потрібно розпускати парламент?

Відповідь гранично проста. У чому проблема нашого парламентаризму? У тому, що в депутати лізуть люди, які абсолютно байдужі до законодавчої роботи, а йдуть за недоторканністю, статусом і доступом до бюджетного корита.

Вони можуть потрапити до парламенту одним способом - заплативши за місце. Зрозуміло, що перевибори їм не потрібні. Бо кожні вибори - це гроші.

А ось нормального політика вибори лякати не повинні. Політиком його робить громадська підтримка. Зайвий раз її підтвердити - цілком здійсненне завдання. Більше того, вибори дають нові можливості. Наприклад, переходу на загальнонаціональний рівень або запуску нового проекту.

Ніхто не повинен відчувати себе в ВР так, ніби він собі купив статус на 5 років. Чим частіше будуть вибори - тим менше там залишиться бізнесменів від політики, які можуть задуматися про те, щоб впливати на політичні процеси цивілізованими методами. Наприклад, шляхом внесків до фондів партій, які буде представлено у ВР мотивованими активістами, а не бізнесменами, яких потрібно заганяти в зали засідань. Більше виборів.

Повторюся, якщо політик не хронічний брехун, не сумовитий гречконіс і не магнат, який відвалив за місце в списку кругленьку суму, вибори його лякати не повинні.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі