"Нескорений" - історія, що знову ожила

Голлівудські фільми не часто вражають глядача чимось незвичайним. Адже чимало вигаданих чи основаних на реальних подіях історій вже не дивують аудиторію. Дійсно взяти за душу можуть лише сцени з гарними спецефектами, що викликають переживання та тримають у такій напрузі впродовж стрічки.
Довгоочікуваним фільмом не лише в Голлівуді, а й в усьому світі стала біографічна стрічка про життя відомого спортсмена Луї Замперіні. Про його життєву історію була написана книга під назвою "Нескорений: історія виживання, стійкості та спокути під час Другої світової війни", яка лягла в основу картини. Режисером виступила американська акторка Анджеліна Джолі, яка, докладаючи максимум зусиль, зробила цей фільм дійсно живим.
В сюжет стрічки покладена історія про американського легкоатлета та учасника Олімпійських ігор, що проводились у Берліні 1936 року. Коли розпочалась Друга світова війна, Луї Замперіні вступає до лав Армії США, та під час виконання завдання його літак зазнає катастрофи у Тихому океані. Гине весь екіпаж, крім нього та ще двох його друзів. Близько п'ятдесяти днів вони плавали у безмежному океані, після чого їх залишилось двоє. Та одного дня вони опинилися біля берега. Берега ворога. Луї та його побратим потрапляють у полон до японців, де згодом їх розділили і вони не знали чи ще колись зустрінуться. Молодий Луї провів у таборі понад два роки, де зазнає жорстоких знущань. Але своєю силою волі та духу він не дав себе зламати…
Приковує увагу монтаж фільму. Одночасно з розповіддю про службу головного героя в американській армії мають місце сцени з його дитинства та юності, які демонструють його становлення. Одразу ж вимальовується цілісна картина про центральну особу стрічки, що налаштовує глядача на відповідну атмосферу, яка присутня у фільмі. Чимало таких сцен змушують співпереживати разом з героями кінострічки.
У зйомках картини взяли участь багато молодих талановитих акторів, які досить вдало справились із поставленою перед ними задачею. Адже фільм такого спрямування вимагає серйозного розуміння та правильного підходу, як з боку акторів, так і режисерів та сценаристів. Відтворити на екрані війну сьогодні не є важким завданням для сучасної кіноіндустрії, а ось відтворити ті моральні якості людей, їх поведінку, реакції на певні речі вимагає серйозної акторської роботи. На стільки вдало продемонструвати весь жах тих часів, ту біль та страждання, що зазнавали військовополонені, не кожному під силу. У цій стрічці акторська гра вимагає того, щоб звернути на неї увагу. Коли бачиш стільки сили духу в очах людини, яка не знає чи ще колись ступить на рідну землю та побачить свою сім'ю, починаєш розуміти усю цінність життя.
Стрічка "Нескорений" – не лише біографічна розповідь, а історія, яка не просто залишилась на сторінках книг, а в пам'яті та серцях людей. Цей фільм був присвячений Луї Замперіні, який помер у віці 97 років. Ця людина стала справжнім прикладом щирого патріота та незламності. Ось яке справжнє голлівудське кіно… Яке перехоплює подих.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі