Україна може вступити в НАТО тільки за згоди українського народу

Україна може вступити в НАТО. Це відбудеться тільки за згоди українського народу. Так Президент Петро Порошенко анонсував проведення референдуму про вступ України до НАТО. Про це він сказав в інтерв'ю французькому телеканалу iTele.
Президент вважає, що питання про приєднання України до НАТО є фундаментальним, я проведу референдум, вирішить народ.
І це важливе повідомлення. Чи не вперше в історії незалежної України саме народ вирішуватиме важливе питання не тільки зовнішньої, а й внутрішньої політики і безпеки.
Блок НАТО відомий своїми високими стандартами демократії, економіки, соціального захисту і у військовій сфері.
У відповідності до статутних документів Альянсу, головна роль НАТО полягає у забезпеченні свободи і безпеки країн-членів з використанням політичних і військових засобів. НАТО дотримується спільних для Альянсу цінностей демократії, індивідуальної свободи, верховенства права та мирного розв'язання суперечок та підтримує ці цінності в усьому євроатлантичному регіоні.
Засадничим принципом Альянсу є спільність поглядів між північноамериканськими та європейськими членами НАТО, що поділяють однакові цінності та інтереси і віддані справі збереження демократичних принципів, що робить нероздільною безпеку Європи і Північної Америки. Альянс стоїть на захисті своїх країн-членів від загрози агресії: головним військово-політичним принципом організації є система колективної безпеки, тобто спільних організованих дій всіх її членів у відповідь на напад ззовні.
Тому, місце України серед передових країн, які входять у Альянс.
Петро Порошенко підписав прийнятий Верховною Радою закон про скасування позаблокового статусу України.
За його словами, прийняття закону про такий статус у 2010 році було "стратегічною і кардинальною помилкою", яка призвела до знищення української армії.
Україна стане готовою до волевиявлення народу на тему вступу до НАТО через п'ять – шість років.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі