Про перейменування вул. Каштанової у вул. Героя Небесної Сотні Веремія

Звернулася з депутатським запитом на сесії Київради до голови комісії Київради з питань найменувань з ініціативою перейменувати вулицю Каштанову Деснянського району Києва на честь Героя Небесної Сотні, журналіста В'ячеслава Веремія, який за життя проживав на цій вулиці.

У кожному районі Києва є один або кілька героїв, життя яких є прикладом для інших жителів цього району. І сьогодні, коли ми відмовляємося від назв вулиць, які не пов'язані із Україною, від назв вулиць, пов'язаних із Радянським Союзом, від абстрактних назв, від назв, які мають не історичне значення, ми маємо подбати про те, щоб наші вулиці носили імена наших героїв. Один із таких героїв – В'ячеслав Веремій!

Чому пропонується перейменувати саме цю вулицю іменем Героя - саме на цій вулиці жив за життя Герой В'ячеслав Веремій.

Взагалі, у майбутньому я би подумала, над тим, щоб більше вулиць Києва носило імена реальних українських Героїв. Тож треба із чогось починати!

Як відомо, 19 січня на вул. Грушевського В'ячеслав Веремій отримав важку травму ока. 18 лютого 2014 року, повертаючись додому з роботи – на Михайлівській площі він фотографував місце, де збирали тітушок - він був жорстоко побитий тітушками та отримав вогнепальне поранення у груди на перехресті вул. Великої Житомирської та Володимирської. В результаті поранення він помер у лікарні швидкої допомоги.

В'ячеславу було присвоєно звання Герой України. Він був удостоєний ордену "Золота Зірка" (посмертно) за громадську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння українському народу, виявлені під час Революції Гідності.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі