Шо за іздіватєльство?

Дивлюся у неділлю новини. Кореспондентка віщає із Хрякова (нічо так тьолочка, тургенівського типу унєшнє). Так розказує про мітинг недільний, шо зібрались потусить значить, те-се. В тому числі, каже, мітингували не токмо люде, а й собаки! І показують тьотку з цуциком на руках, ото йоркширський тер'єр, чи як його там, кудлате таке собача кумедне, ну ви знаєте, щас всі патентовані ТП щітають необхідним завести таке декоративне недо-животне і возицця з ним як з дитям і тягать його на руках в магазіна, у клюб і т.д., шо я ж не жлобиха яка,не свиней же мені порать, я із вищого общества, Фіма Собак короче. Да, особливо ржачно виглядає як чуваки цих цуциків вигулюють для ублаженія своєї половини. Один чел у мене у дворі цьому цуцику начальственним тоном приказував "Ко мне я сказал!" Гггг, думаю, всцяться з тебе, іщейку дресирує чи вовкодава.

Ну так цьоця така держить того песика і з довольним видом верзе, што вот мы купили нашему малышу готовую вышыванку (ГОТОВУЮ!!! Це ж якесь додумалося на потік поставити), приодели. А потім радісно заявляє, що ще й вплели животному жолта-галубые ленты у хвоста. Ну і репортерка каже, шо от мол, таких патриотичных цуцыков уже называют "бандеро-псами"...

Ну от є мазги, спрашується?

(Це не саме те цуценя, просто картинку знайшов. А порода та)

Не відаю чи це від безголів'я чи від безкультур'я, чи від надмірного собаколюбія (що для мене, як для кота саме по собі є свідченням глубокого пораженія мозга). Я розумію, мо люде тільки приобщаються до української ідентифікації. Мо воно бідне не поніма що таке та вишивка. Може це прикольно для них. Але ж має бути якась міра. Зараз на мойшини ще наліпки із'явилися, мені зустрічалися.

Ну тут ще більш-менш. Тим паче мойшина нужне іздєліє на відміну від собаки.

Як людина далека від етнології я не розумію символіки вишиванок. Але і вона і сакральне малювання, писанкарство, (да-да трипільські глечики згадайте, покепкуйте з моїх міркувань, канєшно...) мали серйозне значення в житті нашого народу. І побутове і обрядово-релігійне. Кожен рисунок щось означав, воно не просто "красіво" і всьо. Та й коли не перейматись цим надто, коли просто сприймати орнаменти як національно-культурні символи однаково відповідальність це носить. Це поважно, св'ятково. І неприпустимо шити і носити подібні трухани.

Оці з картою кілька років тому були в продажу, згадав до теми. В принципі це можуть і китайози виготовлять, але і в наших ума хвате.

Короче, піпл, це жлобство, свинство і хамство.

Ви мене спитаєте, Сірожа, а як же котеги? Котеги теж у вишиванках єсть. Єсть.

Але, по перше то ж котеги, ви не порівнюйте. А по друге, не зважаючи на перше, воно однак виглядає по дурнуватому.

Але вплетений в собачий хвіст прапор перевершує все.

Короче, не робіть дурниць. Майте повагу до культурного наслєдія. В тому числі і общечєловєчєськго.

А то прийдеться всерйоз розбираться, ггг ;))

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі