well
Зараз подорожую країнами південно-східної Азії. З цьго приваду виду свй блог. http://welltravelling.com/
15.07.2014

Нерухомість в Індонезії

Гостював у індонезійців та порушив питання вартості та оренди житла. Що я можу сказати: якщо розглядати питання придбання власного житла в Індонезії, то для них це набагато простіше, ніж для нас.

Отже, збудувати власний будинок в містечку на кшталт Одеси можно за 7000 USD. Ці витрати " під ключ" : земля, документи, будівництво та все інше. На фото будинок за 7000 USD : площа 60-70 кв. м. , дві кімнати, зал, кухня.

будинок в Індонезії

будинок в Індонезії

будинок в Індонезії

Орендувати дешеве житло в 30 хв. їзди від Денпасару можно за 50 USD на місяць. На фото : кімната в пентхаусі.

кімната в Індонезії

кімната в Індонезії

Молодий чоловік, який орендував цю кімнату, працює торговим представником. Йому 23 роки і він заробляє 380 USD на місяць. А зараз подивимось, скільки треба цьому молодому чоловіку працювати торговим представником, для того, щоб збудувати власний будинок а 7000 USD. Витрати на оренду 50 USD + витрати на їжу та одяг 150 USD. Тобто, в залишку 200 USD що місяця. Для того, щоб назбирати на власний будинок йому треба працювати три роки.

Я завжди вважав, що в нормальний країні зі здоровим суспільством людині яка працює, щоб зароби на власне житло, повинно вистачити 3-4 роки. І ось, на прикладі Індонезії я бачу, що мої уявлення не безпідставні.

А тепер, шановні, скільки треба працювати у нас, для того, щоб збудувати власний дім у великому місті? Років 30 вистачить, чи може трішки більше? Сумно за нас...

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі