Де насправді знаходяться вінницькі резервісти?

Де-факто в Луганську, а де-юре в Житомирі. То ж, де насправді за документами знаходяться наші вінницькі хлопці.

Вінничанин Андрій розповів, що 48 вінницьких резервістів відправили в Луганську область, а по документах вони знаходяться на Житомирщині.

29 травня 2014 року 48 вінницьких хлопців було призвано до військкомату, звідти направлено до Військово-медичного клінічного центру ВПС України, що знаходиться у м. Вінниці. На протязі дня всі 48 резервістів були відправлені у невідомому для них напрямку. Ще тоді, за словами Андрія, їм нічого не сказали куди вони їдуть.

- Загрузили машини на платформи. І ми поїхали. Ніхто нам не казав куди ми приїхали і де ми знаходимось, потім зброю нам роздали. Пройшло три тижні. За цей період отримали кошти – 750 грн. Сьогодні вже почали виникати питання, мов, де ми знаходимось. Просили показати наказ. У відповідь – нічого.

В мене батько ходив у військкомат і йому сказали, що я відкомандирований до військової частини, тобто госпіталю. Потім він пішов у госпіталь, де йому сказали, що я, мов, кудись вибув, - зазначив вінничанин.

Наразі всі ці 48 резервістів обслуговують польовий воєнний госпіталь у Луганській області. Проте, за офіційними документами виявилось, що всі ці 48 чоловік прикомандировані до 95 аеромобільної бригади (м. Житомир).

- Тобто нас тут немає де-юре, а нібито ми там в Житомирі. Це все припущення, адже нам ніхто нічого не говорить. Просто годують якимись незрозумілими ситуаціями. Кажуть, мов, якщо не подобається, то поїдете на блокпост, - наголосив пан Андрій.

За його словами, всі 48 хлопців займаються забезпеченням роботи військового госпіталю.

- Вчора-позавчора у нас стояло 5 БТР. Молоді хлопці, з якими ми спілкувались. От вони поїхали на виїзд, із них 3-4 БТР розстріляли. Вибачте, що я так кажу, бо не можу просто спокійно говорити "в хлам", розумієте. 24 трупи! Ось така ситуація, і ніхто нічого не говорить. І ті хлопці теж нічого не знають! А виявляється, що ті туди командировані, а ми до Житомира. По якій причині вони так роблять і чому?! Нам не дають інформацію про те, де ми знаходимось. Якби це була секретна інформація, то ми б підписували спеціальні документи про нерозголошення таємниці, - зазначив пан Андрій.

Вінничани турбуються, що у випадку, якщо з ними щось станеться, то придумають якусь хворобу, і скажуть, що це трапилось у Житомирі.

- І такі факти у нас є, бо в мене сестра в МВС працює, розповідала. В неї є дані, що хлопці були командировані в Харків, а самі у Слов'янську воювали. Я не вірю, що в нас так само, але сьогодні все прояснюється. І виходить така ситуація, - занепокоєно розповів пан Андрій.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі