Олександр Бригинець
Журналіст, громадський діяч, Позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО
19.05.2014

На Андріївському узвозі намагаються побудувати кілька житлових будинків

На Андріївському узвозі намагаються побудувати кілька житлових будинків

Забудовник обдурив Міністерство культури і таким чином домігся погодження проектної документації з реставрації з пристосуванням пам'ятки архітектури національного значення на Андріївському узвозі, 15 та будівництва майнового комплексу за адресою: Андріївський узвіз, 17.

Відповідне погодження незаконне з кількох причин. По-перше, документація на підпис була подана недостовірна: вона була розроблена на підставі історико-містобудівного обґрунтування 2003 року, яке втратило чинність. По-друге, свідомо було замовчано пам'яткоохоронний статус території, а саме належність її до території пам'ятки ландшафту і історії місцевого значення "Історичний ландшафт Київських гір і долин р. Дніпро" та пам'ятки містобудування національного значення "Замкова гора Андріївський узвіз". По-третє, проектна документація була погоджена без визначення і збереження предмета охорони, а за проектом заплановано зміну будівель.

Я ні в якому випадку не виправдовує чиновників, які зумисно чи ненавмисно не перевірили правдивість поданої на погодження інформації. Але звернувся до Мінкульту з вимогою ще раз розглянути відповідне питання і відкликати своє погодження, якщо це було зроблено справді помилково.

Хочу нагадати, що і дії забудовника, який надав брехливі документи, і чиновника, який підписав зазначену документацію, "тягнуть" на тюремне ув'язнення, адже знищення, руйнування або пошкодження пам'яток – об'єктів культурної спадщини – це кримінальна відповідальність за ст. 289 ККУ.

Виходячи із цього, я, Л. Ємець, Д. Андрієвський звернулися до прокурора м. Києва Герасимюка В.М. з проханням перевірити законність дій посадовців щодо погодження зазначеної проектної документації та вжити заходів прокурорського реагування.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі