Олександр Бригинець
Журналіст, громадський діяч, Позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО
25.03.2014

Щодо руйнівників Народної лічниці у Львові відкриті слідчі дії

Проти руйнівників пам'ятки "Народна лічниця" у Львові на вул. Озеркевича, 4-а відкрито кримінальне провадження за фактом умисного незаконного знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини.

Відповідний лист від ГУ МВС України у Львівській області отримав у відповідь на своє звернення.

Як повідомлялося, 10 січня 2014 року забудовник почав руйнування пам'ятки заради зведення на ній нового житлово-офісного центру. Наразі будівля зруйнована на третину.

Нещодавно я отримав відповідь від Львівського міського голови, який повідомив, що Виконавчими органами Львівської міської ради розглядається можливість заміни забудовнику земельної ділянки на вул. Озеркевича, 4-а, де знаходиться Народна лічниця А. Шептицького. І це позитивна відповідь, адже це означатиме, що влада взялася за збереження пам'ятки і її не доруйнують забудовники. Проте ніхто не знімав відповідальності із забудовника, який всупереч дозволам почав руйнування пам'ятки.

Нагадаю, що його командою також було підготовлено позов до Галицького районного суду м. Львова на забудовників, які зруйнували пам'ятку XVIII ст. – Народну лічницю.

Впевнений, що забудовник відповість за свій злочин повною мірою. І цей стане прикладом для тих, хто може наважитися на руйнування культурної спадщини України.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі