Mикола Михник
ГАРМАТИ НЕ МУСЯТЬ СТРІЛЯТИ ! Чернігів. Пенсіонер, дитя війни. Інженер - гідротехнік. Мудрим не став, бо в селі проживав тільки до закінчення десятирічки, звідки перейняв трохи розсудливості... Отож і ділюсь.
09.03.2014

Путін, Меркель. Хто неадекватний.

Коли після тривалої телефонної розмови з Президентом Росії Ангела Меркель доповіла Обамі, що Путін поводиться неадекватно ( здурів?), в мене виникло сумління – чи адекватна й Меркель. Не пам'ятаю, щоб Берлусконі, Меркель та Саркозі називали Путіна неадекватним, коли блокували на Бухарестському саміті (квітень 2008) намагання України та Грузії приєднатися до членства в НАТО. Навпаки, європейські лідери пишалися прихильністю "кореша" Володі, який галантно плів павутину імперських намірів Кремля. Грузія відчула наслідки саміту в 2008 р, Україна – сьогодні. Вже й Меркель переконалась, що Путін – агресор, та нам від цього поки не легше.

"Кореспондент" ( 06.03.2014). "Путін поводиться так зовсім не тому, що він божевільний або втратив зв'язку з реальністю.... Він діє в межах першокласної раціональності. Путін - тиран, і як будь-який тиран продовжує вести свій курс, розплачуючись за свої дії лише скупою критикою на свою адресу, і діє так тому, що він, навпаки, найраціональніший гравець, який у всіх кризах найкращим чином аналізує реалії. І жалкувати йому нема про що..."

Безперечно, в Президента Росії проблем багато. Зрозуміло, що сьогодні його найбільше хвилює Україна. Починаючи з 2000 року Путіну вдавалося розставляти й напрвляти політичну еліту в Україні. Майдан-2004 порушив його плани – не дозволив проімперській мафії заблокувати обрання народом українця-патріота президентом. Та вже в березні 2005 року Путін зробив ставку на Тимошенко, яка з його легкої руки очолила протистояння з ненависним Путіну Ющенком, спираючись на провокаторів і агентів ФСБ, які масово втілювалися в політичні партії, урядові гілки влади, парламент.

Нав'язавши Прем'ру ганебну для України газову угоду-2009, екс-офіцер КДБ розраховував на підписання з наступним президентом Тимошенко нової угоди по базуванню ЧФ Росії в Севастополі та приєднання України до імперського союзу в обмін на знижку ціни на газ. Президентські вибори – 2010 перекреслили плани Тимошенко та тільки не Путіна... Янукович, в надії на суттєвішу підтримку Кремля, підписав Харківську угоду-2010 ( не менш кабальну для України за угоду-2009), ратифіковану корумпованим парламентом під спікерством антигероя України Литвина.

Та Путіна цікавив розкол України, задуманий під вибори-2015, з приєднанням південно-східної частини до Росії. Для цього - підняти градус протистояння між підконтрольними Януковичем і Тимошенко: Януковича - "опустити", а рейтинг Тимошенко підняти лікуванням невизначеної хвороби німецькими фахівцями. Найкраще підходила роль ув'язненої, обкатана ФСБ на Юлі Володимірівні в 2001 р., коли після 43 діб відсидки в Лук'янівці проімперські засоби ЗМІ зробили з неї "Воїна світла". Пам'ятаю як продажні газети під фото Тимошенко в загратованому вікні друкували номер рахунку в банку, на який кожному пенсіонерові пропонували перерахувати одну гривню для звільнення Юлі (мільярдерші!). Перераховували масово в надії, що поверне сторицею. Таким маніпулюванням зростав рейтинг аферистки.

Янукович розумів підступні плани Путіна – подальшу ставку на Тимошенко, тому й затіяв "в пику" В.В. неприйнятне для "Сім'ї" і мафіозного оточення зближення з Євросоюзом. Це подіяло. На зустрічі в Сочі Путін спас українську бандитську мафію від наслідків входження в Євросоюз, та неочікуваний Євромайдан не погодився з таким рішенням – вніс суттєві поправки.

Чого ж хоче Путін сьогодні? Навіщо розпочав військову агресію в Криму? Невже він не усвідомлює наслідки негативної реакції цивілізованого світу на зухвалі дії Росії?.. Путін – "викормиш" КДБ, де вчили підлості, лукавству, умінню брехати та вішати локшину на вуха. Основна зброя влади КДБ – розставлені по вузловим кріслам завербовані агенти. "В Путінській Росії побудована особливо небезпечна диктатура, позаяк вона поєднує найгірші риси комунізму і соціалізму, а керує нею КДБ з мафією". Ці слова Вацлава Гавела стають переконливіші, коли аналізую дії кремлівського оточення. Вражає, наскільки путінізм вбиває в своїх прибічниках паростки людяності та заохочує безпринципність, агресивність, корисливість, холуйство, зверхність, нетерпимість до "інакомислія".

Такий же підхід в екс-офіцера КДБ до укорінення агентів в "дружніх" країнах, без лояльності яких імперські амбіції пусті. Путін розуміє - щоб "не пропало все", потрібно не допустити в президенти незаплямованого владою Кличка чи розсудливого Порошенка, поскільки рейтинг підконтрольної Юлі впав. Вихід – зірвати проведення президентських виборів в травні, щоб у Тимошенко був час повернути довіру виборців артистичним словоблуддям та солодкими обіцянками. Вона це вміє. Та й Майдан розійдеться, депутати засмагнуть, "перетушкуються", пристосуються...Чи не тому псевдо-референдум у Криму, призначений на 25 травня, перенесено на 30.03, потім – на 16.03?

А що ж Тимошенко?.. Пригнічена. "Страждала за справедливість" та Євромайдан не підтримує, ще й ігнорує пропозицію Турчинова – розійтися. Залишається – лікуватись. Не тільки від хвороби. Та поїздка в Дніпро до тьоті різко змінила плани. Іду в президенти! Безглуздість? Скоріше тверезий розрахунок на всебічну підтримку "шефа". Безперечно, що найбільше зухвалої критики дістанеться від неї опонентам - Порошенку та Кличку. Допоможуть однопартійці, які сьогодні "тимчасово" окупували владу та корумпована рать антинародного парламенту, якого "Правий сектор" "зтушкував" в стадо понад 300 голосів (не до добра!). Допоможуть брехнею та наклепами на демократичних опонентів і засоби проросійської пропаганди.

Ярослав Кендзьор, народний депутат України 6-и скликань: "Врешті-решт, прозрійте, і ви побачите, що партія "Батьківщина", список якої сьогодні очолює Яценюк, - це продовження кремлівського, а точніше, путінського проекту БЮТ. Зробіть аналіз виборчого списку кандидатів у депутати об'єднаної опозиції за національністю – українців там менше третини" (2012р.).

Дмитрий Гордон, февраль 2014."Когдяа я увидел, как на глазах журналистов с фальшиво-наигранной улыбкой Яценюк кричит: "Юля, вся країна тебе чекає!", меня едва не стошнило, а когда сама Юля выкатилась на трибуну Майдана в инвалидной коляске, вообще чуть не вырвало"

Богдана Бабич, директор Інституту практичної політики, у прямому ефірі телеканалу 212.ТV (о 19:33,03.03.2014 р.) заявила, що уся нинішня російська агресія вчинена лише заради одного, аби в крісло головної людини в Києві, після В. Януковича, посадити підконтрольну Юлю Тимошенко...Ситуація буде загострюватися до тих пір, аж поки з-за куліс не вийде ВОНА, і одним помахом руки все зупинить. Щоб після цього люди внесли її на Банкову…

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі