Звернення до керівників закладів культури і мистецтва!

Сьогодні, як ніколи гостро і на часі, постає питання об'єднання діячів культури і митців заради майбутнього української культури. Ми маємо зберегти її кращі надбання та забезпечити подальший гідний розвиток.

Закликаю очільників національних творчих спілок, керівників театрів, музеїв, бібліотек, архівів, концертних установ та інших закладів культури побороти в собі страх і сумніви та спрямувати роботу своїх колективів на підтримку України, як незалежної суверенної держави. Національна спілка театральних діячів України має терміново скликати позачерговий з'їзд для мобілізації митців і винесення директив з приводу подальших нагальних дій.

Ми не повинні сьогодні опускати очей, а маємо відкрито проявити і висловити свій протест! Бо як же ми зможемо потім спокійно жити і працювати, коли на наших очах іде знищення нації - розстріл мирних громадян? Як же ми зможемо творити і займатися творчістю, якщо зараз будемо замовчувати злочини? Це буде мистецтво із подвійним дном, із подвійними стандартами! І цього не можна допусти ні в якому разі, адже митці завжди були в авангарді подій…

Всі разом ми - сила, сила інтелігенції, яку неможливо знищити! У нас вже й так вселили велику порцію страху перед чиновниками, і вони, відчуваючи це, ніяким чином сьогодні не рахуються із культурою, а навіть зневажають і принижують її. Вони примушують нас стояти з простягнутою рукою, примушують горбитися і випрошувати фінансування, яке тільки на зарплату і забезпечується, й то з перебоями. А фінансування культури в нашій державі йде за остаточним принципом, що підтверджує зневагу та несприйняття культури, як важливого інструменту розвитку країни.

Досить! Україна гідна великої нації, нації вільних і щасливих людей, талановитих митців і менеджерів! Ми всі разом, як один, повинні стояти за українську культуру і мистецтво. Всі разом, плече в плече, повинні відстоювати однин одного, допомагати та підтримувати заради майбутнього української культури, за те, щоб країна поважала Митця і ставилася до нього з повагою!!!

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі