Валерій Кучерук
Керівник Аналітичної групи імені Григорія Сковороди
31.01.2014

То вважає "Батьківщина" відставку Януковича вимогою Майдану, чи ні?

З цікавістю прочитав інтерв'ю нардепа від "Батьківщини", коменданта Будинку профспілок Степана Кубіва українському "Комерсанту". Особливо зацікавив момент, коли в народного депутата спитали, чому серед "вимог Майдану" він не згадує відставку президента Януковича. Ось, що відповів пан Кубів.

"Ми визнаємо, як і вся Європа, що до 2015 року у нас легітимний президент. А далі ми подивимося, як він себе поводитиме і що буде робити. Подивимося, чи відбудуться зміни до Конституції в частині обмеження повноважень голови держави. Але на сьогодні є процедура, є легітимний президент, визнаний в Європі і в світі".

А ось уривок з учорашнього виступу (інтерв'ю з Степаном Кубівим теж записувалося вчора) вже іншого народного депутата від тої ж таки "Батьківщини" і вже іншого коменданта - на цей раз цілого Майдану - Андрія Парубія.

Серед вимог Майдану він називає амністію учасникам масових заходів, розблокування урядового кварталу, розпуск спецпідрозділу "Беркут", "покарання тих, хто наказував вбивати людей і розганяти студентів", а також - увага! - відставка Януковича.

"...звичайно ж підписання угоду про Асоціацію з ЄС, звичайно ж - відставка Януковича. Ми розуміємо, що це все не може бути вирішено в один день. Але, вимоги Майдану не змінилися, і він не давав мандат на інший список вимог", - сказав пан Парубій.

Ми вже звикли до конфліктів і протиріч між представниками трьох різних опозиційних фракцій. Звикли усвідомлювати, що кожен із їх керівників поводить себе, як кандидат в президенти і намагається витиснути з народного протесту максимум для себе. Через що, власне, ставлення протестувальників до них протягом останнього часу кардинально змінилося.

Однак, повне неузгодження позицій стосовно стратегічних "вимог Майдану" між представниками однієї фракції, які займають не останні посади, ми бачимо, здається, вперше. І щось мені підказує, що не востаннє.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі