До тих, хто не був на ЄвроМайдані: мисліть стратегічно.

Не хотіла у блозі писати про політику. Їх надто багато і завжди можна поспілкуватись у коментарях до чийогось блогу.

Але наразі не можу мовчати.Я політолог за першою освітою, до того ж, закінчила навчання не так давно. Тобто (навіть не рахуючи власних уподобань) я мала вивчати такі речі як: ЄС, Митний союз, зовнішня політика певних країн, особливо країн-сусідів. Вивчати, не просто читаючи газети, а читаючи статутні документи організацій і досліджуючи динаміку тих чи інших змін.

Працювати я пішла не за фахом, тому сказати, що я життєво зацікавлена у тих чи інших речах, я не можу. Я цікавлюся новинами, політикою, аналізуючи інформацію "вдома", вже на підставі певних набутих знать - тої бази, яка лишилась від навчання.

Досвід політичних перетворень і світового бізнесу показує, що людина при владі може провадити певну політику, незалежно від того, яку партію представляє. На це є і об"єктивні і суб"єктивні причини. Тому я не бачу сенсу виступати проти влади, якщо вона провадить політику, яку я вважаю вірною. Інше питання, якщо політик почнає балансувати на інтересах різних верств населення, не задовольняючи насправді жодну із точок зору.

Тобто, якщо я виходжу на ЄвроМайдан (а це єдиний майдан, на якому я готова була ночувати і ночувала), то я конкретно виступаю за певну зовнішню політику, яку я бачу корисною з усіх точок зору. У кожного варіанта розвитку подій є недоліки. Питання у тому, що буде далі, після подолання економічних чи ще якихось недоліків у кожному можливому варіанті розвитку подій. Тож маю прохання до всіх, хто ще не визначився із тим - де хотів би бачити майбутнє своїх дітей, та і своє теж: МИСЛІТЬ СТРАТЕГІЧНО.

Почитайте статути організацій, про які зараз в країні активно іде мова. Все є в інтернеті. Поцікавтесь зовнішньою політикою країн-членів певних організацій за останні хоча б 20 років. Якщо ви все зведете в систему, вам буде зрозуміліше, що краще для країни Україна.

У цьому блозі я нікому не хочу нав"язати свою думку. Я хочу, щоб люди замислились. Почали думати. Почали шукати інформацію - а не дивились лише те, що показують. Хоча б дехто.

За всіма політичними лозунгами, навіть на майдані, інколи втрачається сенс того, навіщо ми всі туди прийшли.

А хто ще не прийшов: ЧИТАЙТЕ, ДУМАЙТЕ, АНАЛІЗУЙТЕ.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі