Костянтин Красовський
В політиці з 2004р. Голова депутатської фракції ВО "Свобода" в Почаївській міськраді. Голова партійного осередку в м. Почаїв.
05.11.2013

"Розборки" політ-еліти або брак політичної культури

Ця стаття не про дипломатичний протокол і етикет і навіть не вступ до нього. Йдеться про лист від 30 жовтня 2013 року народного депутата Геннадія Москаля до депутата Чернівецької обласної ради Матвію Куцаку наступного змісту:

" Вуйку Матвію!

Сегодни прочитав вашу цідулку, шо я дурю буковинців. Гей би ви це писали ніби на вас сночи впала шафа на голову. Лиш дурний рахує гроші у чужому пулярці. Я аж си перепудив чи ни треба вам піти до шпиталю, де це ви чули чи видили, шо я казав, шо давав гроші на пивку? Як нема грошей на пивку, то робіт її з катрана і не напускайте на мене і на людей туману. Я казав, шо дав гроші в сумі 103 тисячі гривень, ни на "Футбольно-спортивний клюб "Буковина" а на автомобільний клюб "Буковина", як глухий не дочує так добреше. Агі, брє на вашу голову!

А  ше мені си дивно шо вам си приснило, шо я дав дав штири тищі до Чернівецького обласного краєзнавчого музею, хто вам таке замилував. Я від того шо ви фальшивий чоловік уже конфетний. Я казав, шо дав штири тищі на ремонт музею Ольги Кобилянської, і всі посли від буковини до українського парламенту склали гроші до купи і віддали письменниці Марії Матіос, але ви видко чоловік темний, такої пані шо пише файні книжки не знаєте, і видко си шо востатна книжка яку ви прочитали була казка про Laur-Balaur. І шос мені си види, шо ви буквар в школі скурили.

Йой, дуже файно вас би попросив аби ви мене більше не кантували за мої гроші, і більше не слабуйте.

Щістя, здоровля, і за то шо мене спакалили, дайте сегодни комус за поману хоть одну бумбону без позлітки.

З, повагою депутат Верховної Ради...           Г.Г. Москаль"

На цьому дипломатичне листування народного депутата України до депутата Чернівецької обласної ради завершилось.

Лист весело-лагідний та нехай депутати переписуються між собою як завгодно аби не ображали регіональні діалекти. Не хотілось би побачити зареєстрованих законопроектів в вигляді "комусів", інакше політична еліта отримає не одну "бумбону без позлітки" від своїх виборців.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі