Алкопоп

У Києві презентована кампанія "Стоп алкопоп" ініційована на початку цього року Львівським міським головою Андрієм Садовим. Презентація відбулася в парку імені Тараса Шевченка.

Крім мене у прес брифінгу взяли участь Львівський міський голова, лідер об'єднання "Самопоміч" Андрій Садовий, головний токсиколог Міністерства охорони здоров'я України  Борис Шейман та голова Молодіжного Руху Києва Арсеній Пушкаренко.

Під час брифінгу оприлюднена наступна інформація:

"Понад 80% споживачів так званої алкопопси – лонгерів, шейків, ром-коли, ягуарів та іншої гидоти це діти від 12 до 17 років, більшість з них – дівчатка. Вбивчим для організму є поєднання алкоголю та кофеїну, яке буквально руйнує молодих людей. Інформація про вміст алкоголю та іншої отрути в таких напоях старанно приховується малопомітними написами.

Світ розкусив підступність алкопопси і відмовився від неї.

Натомість в Україні продажі й далі ростуть. За останні 5 років рівень продажу слабоалкогольних коктейлів в Україні зріс вдвічі.

У 2012 році динаміка продажів алкопопси в Україні – сягнула найвищої точки – виробники заробили понад 1 млрд, грн. на здоров'ї наших дітей.

Ми оголошуємо війну алкопопсі. Ми не будемо боротися з вином та пивом, бо такі напої – свідомий вибір дорослої людини, на який ми не вплинемо. Але ми маємо зупинити виробників, які дурять наших дітей, продаючи солодку отруту!"

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі