Vova Loveskiy
15.06.2013

Футбольний трофей вирушив у Донецьк

Переможцем п'ятиденного турніру пам'яті великого тренера Олександра Анатолійовича Сербіна стали десятирічні футболісти "Шахтаря"

У нинішньому розіграші змагань взяли участь аж десять команд. Приємно, що не лише гранди вітчизняного футболу – "Металіст", "Динамо" та "Шахтар" відгукнулися на пропозицію приїхати в Суми, а і закордонні колективи із Мінська та Москви також завітали на свято футболу. Доповнили компанію шукачів кубка дві місцеві команди ФЦ "Барса", чернігівська "Юність" та "Мрія" (м. Куп'янськ, Харківська область).

Для зручності команди поділили на дві групи, по п'ять у кожній. У квінтеті А лідерство з самого початку завоювали київські футболісти.  За чотири поєдинки групової стадії столичні спортсмени пропустили всього один м'яч, засмутивши голкіперів команд-суперників аж двадцять один раз. Особлива боротьба точилась за другу путівку в півфінал. Перша команда "Барси" до останніх секунд боролась із "Мрією", хто більш гідний грати у вирішальних матчах. Лише за рахунок кращої різниці забитих\пропущених голів далі покрокувала місцева команда.

У квінтеті В також виокремився лідер, і за грою, і за результатом. "Гірники" із Донецька лише в останньому турі зазнали поразки від "Металіста" 3-2, хоча цей результат уже не впливав на їх долю. А харківчани могли б і припинити шлях за нагородами, але ця успішна гра дозволила пройти далі.

Перший півфінал пройшов практично без боротьби. Сумчани лише на початку матчу гідно грали проти "Шахтаря", а далі просто не щастило. М'яч не йшов у ворота, а у суперників залітало все. 6-0 – більш ніж переконливий успіх гостей.  Друга пара продемонструвала більш рівну гру. Хоча "Металіст" уже на перших хвилинах і повів 3-0, однак далі кияни змогли нав'язати свою гру і ледь не врятувалися. У підсумку – 3-2.

"Динамо", як і  в попередній день "Шахтар", розгромило "Барсу-1" 5-0, не дозволивши сумчанам забити і гол престижу. Таким чином, "бронзовим" призером стали молоді гравці зі столиці.

А фінал насправді вийшов на славу. Здавалося, що на футбольному полі грають не десятилітні дітлахи, а справжні майстри футболу. Награні на тренуваннях комбінації, широкий спектр індивідуальних можливостей кожного, високий рівень технічної підготовки футболістів – у сумі це дало очікувано позитивний ефект та насолоду від гри.

Підсумок першого тайму підбив нападник "Шахтаря", опинившись на одинці перед воротами "Металіста" і переправивши "круглого" за призначенням. Далі почалась більш рівна гра, команди почергово обмінювались моментами. Здавалося, що все може так і завершитися, коли донеччани зі штрафного подвоїли свою перевагу. І уже перед самим фінальним свистком харківчани все ж відквитали один м'яч. "Гірники" не встигли і засмутитися, як пролунав фінальний свисток. 2-1, "Шахтар" переміг!

На урочистій церемонії нагородження всі були радісні і усміхнені, незважаючи на результат. Як сказав син Олександра Сербіна Анатолій, у їх віці головне бажання грати у футбол, тренуватися, рости у професіональному плані. Нагороди учасникам вручали перший заступник ФФС Андрій Сергійович Грек та директор ФЦ "Барса" Анатолій Семенович Твердоус. Крім традиційних відзнак переможцям та призерам, пам'ятні статуетки отримали і кращі гравці у своїх амплуа. Приз найкращому гравцю турніру взагалі отримав лідер донецької команди Богдан Шубін. Майбутня зірка нашої збірної сором'язливо зазначив, що він не був кращим за інших, доля фарту є у тому, що саме його відзначили організатори.

Уже сьогодні всі гости покинуть Суми, але, за їх словами, вони у нашому місті отримали позитивні враження, особливо від футбольного центру. Головний тренер "Шахтаря" Віктор Іванович Дяк зазначив, що такий рівень інфраструктури мало де можна  зустріти в Україні.

Директор нашого центру Анатолій Семенович повідомив, що це був найкращий турнір, який приймала "Барса". Команда таким чином може  перевірити власний рівень підготовки: як фахівців, так і самих гравців.

"Вчора ми програли,  сьогодні зіграли внічию, а завтра обов'язково переможемо – ось такий наш девіз", – підсумував він.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі