Ірина Виртосу
Працюю в Центрі інформації про права людини. У журналістиці моя спеціалізація - права людини
22.05.2013
4

Сорок тисяч україців проти 500 не-геїв

І знову про "Марш рівності" (попростому - "Гей-прайд").

Учора вичитала пропозицію КМДА відмінити всі марши і акції протесту, щоб не спричинити провокації і т.д. Турбуються... (читати іронічно!).

Але мене схвилювало інше. Я збираюсь іти на подію з фотоапаратом як журналіст. Але вже зараз атмосфера настільки нагнітається, що там небезпечно опинитися просто так. Навіть якщо ти не гей чи журналіст, а просто, тому що ти там випадково опинився.

Із тексту заяви КМДА: "Заявлена кількість учасників ("Маршу...") близько 500 осіб.

...станом на 21 травня до КМДА надійшли 10 повідомлень про проведення акцій протесту, спрямованих на перешкоджання проведення акції представниками ЛГБТ-організацій. Заявлена кількість осіб становить близько 39 тисяч осіб. Також зареєстровано понад 500 звернень від громадян та громадських організацій із проханням заборони проведення "Маршу рівності", під якими підписалися більше 10 тисяч осіб..."

Зізнаюсь, МЕНЕ ЛЯКАЄ АГРЕСІЯ. На купку із можливих 500 осіб, які хотіли б висловити свою позицію недискримінації, рівності може прийти КІЛЬКА ДЕСЯТКІВ ТИСЯЧ людей, щоб висловити свій протест щодо цього (назвемо поки це так...).

Зауважу, що на Марш ідуть не тільки, і не стільки геї! Я навіть сумніваюсь, що там назбирається критична маса геїв із заявлених 500 осіб.

500 проти 40 тисяч осіб? Де логіка? Здоровий глузд?

А ще... за кожним кущем стоятиме по добре натренованому спецназівцю та міліціонеру...

Волосся дибки стає від тої картини, що я малюю собі своєю уявою.

На Марш я йду із фотоапаратом, щоб фіксувати події. Але чи захистить мене журналістське посвідчення від провокації (можливої?), якщо я опинюсь по центру - але поміж 500 і 40 тисячами моїх співгромадян України, моїх мешканців і гостей Києва, поміж ЛЮДЕЙ!

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі