Олександр Горобець
Заслужений журналіст України, член Національної спілки письменників України
09.10.2012
111

Якому народові закликають повернути Україну комуністи?

Їду новенькою, як копійка трасою з заходу до Києва, не намилуюся півметровою асфальтовою укладкою (авто й не шелехнеться і бензину, здається, зовсім не споживає), свіжо розкресленою шляховою розміткою, не налюбуюся височенними і тонкими, нібито щогли на вітрильниках, світильниками у населених пунктах. Європа, їдріо в корінь!

Так і хочеться сказати: спасибі за це все великій та могутній Партії регіонів. Її світлим і мудрим лідерам, батькам-керманичам, котрі спорудили все це для нас. Якби не вони, не їх розпорядливість і кмітливість, не мати б нам усім цього великого щастя – дороги в світле життя.

Кручу, верчу на всі боки головою, намагаюся розшукати банер про це. Десь же ж бачив подібну рекламу. Згадую, в Києві така політграмота на кожному стовпі висить, від чого в очах рябить і вже, їй-право, викидні позиви викликає. А тут і справді така краса сотворена, а кому дякувати не вказано. Тумаки у штабі ПР сидять…

Зате через кожних триста метрів упоперек усієї широчезної траси банери КПУ. На червоному кумачі три аршинних слова: "Вернем страну народу!"

Ф-фу, як же ж бридко, коли це все проголошено російською. Немовби під'їжджаю не до столиці незалежної української держави, а до якоїсь  там Костроми, чи Водкінська… Ну, справжній Сиктивкар…

Варто, напевне, домовлятися із знайомими народними депутатами наступного скликання парламенту, аби вносили на розгляд сесії Верховної Ради законопроект про обкладання десятинним податком рекламу, котра так нахабно, по-хамськи використовує іноземну мову, ігноруючи державну. Можливо навіть, абсолютну заборону подібної на міжнародних трасах. Бо яка ж це, скажіть, пропаганда української держави, коли подібне перетворили на смердючий комуністичний заповідник!? Із безпардонним донецьким ухилом…

Уже б ліпше висіло там щось із луганського репертуару пані Королевської. Приміром, озвучене словами великого політика Ан. Шевченка, справжнього українського а ля Берлусконі: "Заб'ю гол у зачинені ворота Межигір'я!"

Але міркую далі. Що ж воно насправді  означає – "повернемо країну народові"?

"Повернути", це виходить взяти із чужого вжитку щось пожмакане, зім'яте, надкушене.  Словом, не більше, не менше - second hand — що дослівно означає "друга рука", вживані речі.

Виходить, начебто хтось узяв нас (Україну) в борг на кілька десятків літ, а тепер ось знайшлися мудрі комуністи, які вирішили все повернути, розставити на свої законні місця. Бо ж виходить, як у тій модній пісні, що позичила й забула повернути…

Ідея б нічого, якби ми не знали, хто вони такі насправді є ці червонолиці вожді та вождики з КПУ. Баламути, таратайки, котрі лише плещуть язиками. Ще з часів Леніна-Сталіна у них двічі на рік, як у котів на розмноження, рефлекс до викидання лозунгів. Якщо точніше – до першотравня і жовтневого перевороту в Петрограді. Але буває трапляються й позачергові роди гасел і лозунгів, як ось тепер, - до вибрів…

Тоді відбувається самовільне викидання закликів на кшталт – хто був ніким, той стане всім!

Чи не правда, дурість, сліпе дацзибао, а насправді - ключова ідея Інтернаціоналу. Як і тут – хочуть повернути народові країну. Запитується: це ж, власне, яку таку державу реанімувати, повернути з того світу?

З огляду на те, що подібна маразматична ідея зародилася в головах вірних ленінців, то хочуть, мабуть, вернути вони Україну радянську. Соціалістичну. Але саме собою виникає тут деліктне в зв'язку з цим запитання: Україну якого періоду? Яких років?

Ленінську? З ВЧК, розстрільними трійками? Сталінську? З Голодомором? З Єжовим, Берією? З законом про три колоски?

Чи, не приведи Боже,  часу "великих перемог" у другій світовій війні, коли страшніші за фашистів були кати із загороджувальних загонів за спиною солдатів, а міста, такі, приміром, як Київ, бралися штурмом  виключно до певних комуністичних дат. А це означало, що заради таких "подарунків" вождю і вчителю втрат ніхто не рахував. Нехай загине хоч сто, хоч двісті тисяч солдатів поляже кістьми, а ти до свята великого (кривавого) жовтня маєш доповісти рябому правителю в Кремлі, що місто над Дніпром звільнено від ворога. Тому – "Вперед, за Сталіна!"

Яку країну ви хочете повернути, товариші комуністи?

Невже ж вам і до нині незрозуміло, що рейки всіх ваших соціалістичних починань ведуть у тупики? Де Соловки, тюрма, розстріли, ріки крові, тупі комісари і без челядні партбюро…

І головне – кому ви хочете повернути нашу солов'їну Україну? Якому народові?

Позаяк пишете цей лозунг виключно російською, виходить, що країну-Україну (бо ж іншої в вашого КПУ просто таки немає), ви закликаєте віддати народові Російської Федерації.

Адже, якби писали польскою, то означало б - Польщі, а молдавською - Молдові, білоруською - Білорусії. Чи не так, товариші комуністи-капіталісти із політбюро КПУ?

Але це уже кримінал. За такі лозунги, заклики потрібно вождів КПУ саджати на нари, партію-провокатора забороняти. Знімати з виборів, як мінімум…

Дивуюся, як тисячі прокурорів, юристів, активістів усіх мастей з опозиційних партій і рухів, у  тому числі й націоналістичної "Свободи", проходять мимо цих антиукраїнських гасел та закликів, не помічаючи  глибинного фашистського змісту кличу – повернути Україну до російського імперіалістичного рабства. Знову загнати нас до смердючого  комуністичного стійла.

Це не може не ображати, не принижувати національної гордості громадян незалежної держави. Комуністи за таке мають відповідати в суді.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

111

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі