понеділок, 08 липня 2013 17:56
Юрій Стригун
Юрій Стригун
Юрій Стригун

Немає справжньої хватки

У місті Тальне на Черкащині проблема — в офіційному виданні "Колос Тальнівщини" немає редактора. Попереднього звільнили, а нового не знайшли.

П'ять років тому влада посварилася з місцевими журналістами. Створила альтернативну газету. Її очолив колишній міський голова. Раніше він прославився тим, що "розводив" місцевих бізнесменів. Разом із напарницею винаймав кімнату поблизу вул. Грушевського у столиці. Наївним тальнівським підприємцям пояснював, що компаньйонка — племінниця голови Верховної Ради. Може допомогти отримати пільговий кредит — 2 мільйони доларів. Для цього треба віддати їй кількадесят тисяч "зелених".

Може допомогти отримати два мільйони доларів

Аферу розкрили: компаньйонку посадили, а екс-меру присудили повернути вкрадене. Від тюрми його врятувало слабке здоров'я. Утім, на волі життя теж не було — доводилося віддавати всю пенсію потерпілим.

Саме тут нагодилася нова газета. За п'ять років на неї витратили мільйон бюджетних гривень. Редакторська зарплата теж була чимала. Борги повернув і, з почуттям гідно виконаної роботи, пішов на заслужений відпочинок.

Тепер йому шукають зміну. Було кілька претендентів, але жоден не підійшов. Влада вважає, що у них немає справжньої журналістської хватки. Такої, як у попередника.

Зараз ви читаєте новину «Немає справжньої хватки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі