четвер, 05 жовтня 2017 13:41

Журналісти заговорили про можливість військового перевороту в Америці

Журналісти заговорили про можливість військового перевороту в Америці
Дональд Трамп не завжди може порозумітися із військовими. Фото: business2community.com

Дискримінація за расовою, статевою ознакою чи належністю до сексуальних меншин стали каменем спотикання між Дональдом Трампом та його генералами.

Навряд чи варто говорити про наближення військового перевороту, але риторика президента США все частіше розходиться із переконаннями вищих чинів американської армії, - повідомляє CNN.

Одна із найбільш суперечливих тем – це тема расової нетерпимості, якою відзначився Дональд Трамп. Його генерали виявилися толерантнішими.

Найбільш резонансним став виступ генерал-лейтенант Джея Сільверії перед кадетами Академії ВПС, в якому він закликав залишити ряди армії всіх, хто не має терпимості до людей іншої раси чи іншої статі.

Відео з цим виступом швидко стало "вірусним", особливо на фоні протистояння ультраправих та їхніх суперників у Шарлотсвіллі. Тоді ж всі чотири гілки американської армії - флот, наземні війська, військово-повітряні сили та морський корпус – твітнули про свою нетерпимість до расизму. Трамп у цей же час стверджував, що в конфлікті винні обидві сторони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розбився вертоліт з поліцейськими: смертельні наслідки протестів в США

Нова конфронтація між президентом та військовими виникла напередодні у Пуерто-Ріко, підконтрольній США території, яка нині потерпає від наслідків урагану. Дональд Трамп закликав місцеву владу напружити сили та зробити більше для своєї країни. В той же час, присутній на Пуерто-Ріко командир Північної армії США заявив, що навпаки - Америка повинна направити країні більше допомоги і військових.

Навіть голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Джозеф Данфорд висловив думку, протилежну президентській. Військовий вважає, що трансгендери -- люди, які змінили стать, - мають таке ж право служити в армії, як і всі інші громадяни.

Американські офіцери починають дуже часто говорити те, що вони думають, - розмірковує Барбара Старр, журналіст CNN у Пентагоні. Вони володіють значними повноваженнями, і якщо справа дійде до протистояння з головнокомандувачем, то воно відбудеться.

Але поки що військовим переворотом в Америці не пахне. Один із американських офіцерів написав, що він у соціальних мережах і він на службі – це різні люди. "У лідерів бувають проблеми. Я буду слідувати за лідером в будь-яке місце і в будь-який час."

Дональд Трамп, президент Сполучених Штатів Америки, пообіцяв, що зможе "впоратися" з Кім Чен Ином, лідером КНДР, на відміну від своїх попередників

Зараз ви читаєте новину «Журналісти заговорили про можливість військового перевороту в Америці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі