пʼятниця, 25 серпня 2023 02:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Злочини проти українських дітей не підлягають виправданню – представниця США в ООН

Злочини проти українських дітей не підлягають виправданню – представниця США в ООН
Російські окупанти за час повномасштабної агресії депортували з України понад 13 тис. дітей. Фото: slidstvo.info

США закликали притягнути до відповідальності президента РФ Володимира Путіна та уповноважену з прав дитини Марію Львову-Бєлову, які причетні до викрадення українських дітей.

Таке не можна виправдати, сказала представниця США в ООН Лінда Томас-Грінфілд на засіданні Радбезу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Росії зізнались, скільки дітей викрали в українців

"Російські офіційні особи казатимуть, що переміщення дітей є частиною гуманітарної евакуації. Але це грубе викривлення реальності в марній спробі виправдати те, що не підлягає виправданню", – заявилаТомас-Грінфілд.

До переміщення українських дітей у табори на території Білорусі причетний і білоруський режим, додала вона.

Вона також зазначила, що Сполучені Штати не стоятимуть осторонь, коли Росія скоює злочини проти людяності, затримує політичних активістів, журналістів і лідерів опозиції, а також американських громадян.

17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна та уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової за співучасть у викраденні дітей з України.

27 квітня Парламентська асамблея Ради Європи визнала геноцидом депортацію і насильницьке переміщення російськими окупантами українських дітей на територію РФ. Підтримала притягнення до відповідальності винних.

Зараз ви читаєте новину «Злочини проти українських дітей не підлягають виправданню – представниця США в ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі