неділя, 02 червня 2024 08:54

Зеленський зустрівся з Остіном: про що говорили

Зеленський зустрівся з Остіном: про що говорили
Президент Володимир Зеленський зустрівся з міністром оборони США Ллойдом Остіном. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський зустрівся з міністром оборони США Ллойдом Остіном на полях Азійського саміту з питань безпеки "Діалог Шангрі-Ла".

Говорили про оборонні потреби України, посилення системи ППО, коаліцію F-16 та підготовку двосторонньої безпекової угоди. Про це президент повідомив у соцмережах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Остін оцінив ймовірність війни США з Китаєм

Він також подякував президенту США Джо Байдену за ухвалення важливого рішення щодо захисних ударів американською зброєю по території ворога для ефективної протидії російським спробам розширювати зону бойових дій.

"Цінуємо життєво важливу оборонну та політичну підтримку України від Сполучених Штатів Америки", - наголосив Зеленський.

Українські військові вже почали застосовувати американську зброю для ударів по об'єктах на території РФ. Про це, зокрема, свідчать уламки боєприпасів, знайдені в Бєлгородській області Росії та показані російськими пропагандистами, пише незалежний аналітик OSINTdefender.

Знайдені уламки аналітик ідентифікував як керовані реактивні снаряди GMLRS, що запускаються з M142 HIMARS.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський зустрівся з Остіном: про що говорили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі