субота, 05 травня 2018 16:57

Запустили першу місію для вивчення Марсу зсередини

5 травня американська космічна агенція НАСА запустила місію з вивчення глибинних шарів ґрунту і сейсмічної активності на Марсі. Зонд InSight запущений із бази військово-повітряних сил Ванденберґ у Каліфорнії на ракеті Atlas 5.

Автор: ua.krymr.com
  Місія буде вперше вивчати Марс зсередини
Місія буде вперше вивчати Марс зсередини

Місія InSight Mars вивчатиме внутрішні об'єкти планети через проведення сейсмічних досліджень, використання геодезичних методів і теплопередачі.

Це перша місія, яка зосередиться переважно на вивченні Марсу зсередини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Випробували портативний ядерний реактор

"Отримані дані з формування Марса допоможуть нам краще зрозуміти, як створювалися і створюються інші скелясті планети, зокрема планета Земля", – зазначає агентство.

НАСА планувало запустити місію InSight Mars ще 2016 року, проте через технічні несправності рішення відклали. Тоді планувалося, що посадковий модуль InSight на Марсі пробурить свердловину, щоб проаналізувати кору, мантію і ядро планети.

Американська компанія SpaceX запустила ракету-носій Falcon 9, яка повинна вивести на орбіту апарат NASA для пошуку потенційно придатних для життя планет.

Ракета стартувала з космодрому на мисі Канаверал у Флориді. Через 3 хв після старту відбулося штатне відокремлення першого ступеня, пізніше вона успішно села на баржу в Атлантиці. Апарат вийшов на задану орбіту приблизно через годину.

Зараз ви читаєте новину «Запустили першу місію для вивчення Марсу зсередини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі