четвер, 07 листопада 2019 18:20

За вічне життя й багатство: психопат зарізав дитину в садочку під час тихого часу

За вічне життя й багатство: психопат зарізав дитину в садочку під час тихого часу
Денис Поздєєв хотів здійснити ритуальне вбивство. Фото: 1obl.ru

В російському Нар'ян-Марі Ненецького округу 36-річний Денис Поздєєв зарізав 6-річного хлопчика в дитячому садочку "Казка". Трагедія сталася під час тихого часу.

Чоловік зайшов через центральний вхід. Двері йому відчинив дистанційно один з охоронців закладу, який сприйняв його за одного з батьків. Той піднявся на другий поверх, знайшов спальню в якій спали діти.

Вихователька, яка помітила дивну поведінку відвідувача, спробувала перегородити йому шлях. Та він відштовхнув її й кинувся з ножем на дитину, яка спала. Друга вихователька побігла по допомогу. Няня групи привела охоронця, натиснули "тривожну кнопку". Та хлопчик вже був мертвий.

Зловмисника затримали на місці вихователі та співробітники дитячого садка до прибуття Росгвардії. Розповідав про сатану і жертвопринесення. Під час допиту чоловік зізнався, що на злочин його підштовхнула книжка. Ніби-то в ній описувався обряд на вічне життя і багатство. Щоб його завершити треба було вбити маленьку невинну дитину.

Слідчим пояснив, що напередодні вживав спиртні напої. Зранку випив пляшку настойки валеріани. Потім почув у голові голоси, які наказали йти в садочок. Що сталося потім пам'ятає погано. У скоєному зізнався.

Йому призначили комплексну психіатричну експертизу. Судимостей не має, стояв на обліку в нарколога. Раніше потрапляв у психіатричну лікарню через спроби суїциду. Жив один. Сусіди характеризують як мовчазного й відлюдькуватого. Ні з ким не спілкувався, друзів не мав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 15-річний підліток зарізав виховательку й однолітка

Охоронця, який пропустив на територію садка чоловіка, також затримали. Його звинуватили в наданні послуг, що не відповідають вимогам безпеки, які призвели до смерті людини. Він визнав свою провину частково. Обоє затриманих перебувають у слідчому ізоляторі.

Правоохоронці провели обшук в домі, де проживає обвинувачений. Кажуть, що він планував вбивство заздалегідь. Мав всю потрібну інформацію, навіть перелік дітей.

Батьків сповістили про трагедію за 20 хв після події. Ніяких деталей не розповідали. Попросили терміново приїхати.

"Прибігла, мене туди не впускають. Просто залетіла в спальню, а він лежить весь в крові. Вся подушка в крові. Ковдра закривавлена на іншому ліжку. Як потім виявилось, поки діти спали, няні пішли пити чай в іншу кімнату. Тепер як вимагаю пояснень, вони голосять мені у відповідь. Я сама вихователь, маю 17 років стажу. І знаю, що з дітей під час сну очей не можна спускати", - розповіла мати вбитої дитини.

Завідувач і керівник дитячого садочку "Казка" звільнились. Попросила про відставку й керівник департаменту освіти, культури й спорту Ненецького округу Ліна Гущина.

Дитячий садок закрили для відвідування. На його території організували стихійний меморіал, куди місцеві мешканці приносить квіти й іграшки.

У селі Вовчик Лубенського району на Полтавщині батько убив 6-місячного сина. Про трагедію повідомила місцева лікарка.

Зараз ви читаєте новину «За вічне життя й багатство: психопат зарізав дитину в садочку під час тихого часу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі