пʼятниця, 06 липня 2018 14:36

З тихоокеанського сміття побудували величезного кита
3

Зі сміття дизайнери звели чотирьохповерхового кита
Фото: static.espreso.tv
Зі сміття дизайнери звели чотирьохповерхового кита
Зі сміття дизайнери звели чотирьохповерхового кита

У бельгійському місті Брюгге дизайнери бюро Studio KCA побудували величезного кита із 5 тонн пластикового сміття, яке знайшли в Тихому океані.

Про проект бюро написало на своєму сайті. Студія використовувала сміття, яке знайшли в "пластиковому супі" Тихого океану, - про це пише "Еспресо".

"Пластиковий суп" чи "пластикова пляма" — це величезне утворення посеред Тихого океану, де десятиліттями через течії накопичується пластик. Головна причина існування цієї субстанції - це те, що пластик викидають у воду, а не відправляють на переробку. Через це вода заражається токсинами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смітник пахне літом: 7 речей, які варто запозичити у британців

Зі сміття дизайнери спорудили чотириповерхового кита. Інсталяцію розмістили в одному з каналів міста у рамках трієнале в Брюгге.

"Нам здалося правильним показати масштаб проблеми за допомогою найбільшого водного ссавця. Крім того, нам вдалося витягнути понад 5 тонн пластику з океану за дуже короткий проміжок часу, а це значить, що у нас було достатньо матеріалу для чогось справді великого", - розповідають автори проекту.

Американський художник Thrashbird створив гігантські арт-об'єкти з бетону і сміття у покинутій промзоні в штаті Орегон.

Зараз ви читаєте новину «З тихоокеанського сміття побудували величезного кита». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі