неділя, 13 жовтня 2024 20:11

Зустріч "Рамштайн" за участі лідерів країн не відбудеться найближчим часом - ZDF

Зустріч "Рамштайн" за участі лідерів країн не відбудеться найближчим часом - ZDF
Зустріч "Рамштайн" за участі лідерів країн не відбудеться найближчим часом - ZDF. Фото: dw.com

Засідання контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" за участю лідерів країн не планується найближчим часом.

Президент США Джо Байден відвідає Німеччину на наступному тижні у четвер, раніше його візит був відкладений через ураган "Мілтон", повідомляє ZDF.

Зазначається, що програма візиту американського президента буде значно скорочена і обмежена лише одним днем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де і коли відбудеться наступний "Рамштайн": у США ще визначаються

Це означає, що зустрічі у форматі "Рамштайн" найближчим часом не буде, зазначили на телеканалі.

Наразі підтвердження цьому з інших джерел немає.

Телеканал також зазначив, що пакет допомоги від Німеччини, який мав бути оголошений на засіданні "Рамштайну" 12 жовтня, оголосив канцлер Олаф Шольц на зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у п'ятницю.

"Подальші рішення у форматі "Рамштайн", найімовірніше, будуть ухвалювати лише після результатів президентських виборів у США", - зауважив журналіст ZDF Ельмар Тевессен.

"Берлінський візит Байдена є своєрідним прощальним візитом президента перед майбутніми виборами на початку листопада. Спочатку планувалась як офіційний державний візит з офіційним бенкетом та іншими почесними заходами, а зараз програму значно скоротили", - пише Spiegel.

За попередньою інформацією, Штайнмаєр нагородить президента США Байдена спеціальним ступенем Великого хреста Федерального ордена заслуг за заслуги в німецько-американській дружбі.

На запланованому візиті, ймовірно, будуть обговорюватись ті самі політичні теми, насамперед подальші дії щодо ситуації в Україні, та війна на Близькому Сході.

Зараз ви читаєте новину «Зустріч "Рамштайн" за участі лідерів країн не відбудеться найближчим часом - ZDF». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі