понеділок, 27 квітня 2020 04:20

Вперше коронавірус виявили у норок

Вперше коронавірус виявили у норок
На коронавірус хворіють навіть тварини. Фото: Сегодня

На двох спеціалізованих фермах в нідерландській провінції Брабант нову коронавірусну інфекцію Covid-19 виявили у норок. У тварин є проблеми із травленням і диханням.

Тварин на фермах протестували після виявлення першого симптому коронавірусу, зокрема проблем з диханням, повідомляє пресслужба міністерства економіки, сільського господарства та інновацій країни.

Наразі медики Нідерландів з'ясовують, за яких обставин норки заразилися коронавірусом.

За попередньою інформацією, захворювання могло передатися до тварин від людини, оскільки у деяких співробітників ферм були симптоми Covid-19.

Вчені раніше довели схильність норок до зараження коронавірусом. Водночас, свідчень, що інші тварини, можуть інфікуватися немає.

"Нині немає жодних ознак того, що домашні або сільськогосподарські тварини відіграють роль в поширенні Covid-19", - сказали в міністерстві.

Наразі на фермі вжито заходів задля непоширення захворювання на інші ферми. Зокрема, усі дороги в радіусі 400 метрів від ферм перекриті для пішоходів і велосипедистів, із ферм заборонили вивозити тварин і будь-які відходи. На сусідніх фермах проводиться тестування тварин і працівників. Також медики не радять гуляти поблизу від місць розведення норок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи можна заразитися на коронавірус через одяг

Нагадаємо, спалах нового коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.

Зараз ви читаєте новину «Вперше коронавірус виявили у норок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі