пʼятниця, 09 квітня 2021 13:04

Влада острівної країни евакуює тисячі громадян через виверження вулкану

Влада острівної країни евакуює тисячі громадян через виверження вулкану
Вулкан Ля-Суфрієр на острові Сент-Вінсент / Reuters

Влада карибської острівної держави Сент-Вінсент і Гренадини оголосила червону тривогу й почала евакуацію тисяч громадян, побоюючись неминучого виверження вулкану.

Вулкан Ла-Суфрієр почав підвищену сейсмічну активність на острові та може незабаром почати виверження. Про це пише Daily Star.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через масові землетруси на Філіппінах прокинувся вулкан

"Я видав наказ про евакуацію всіх жителів, які живуть у червоних зонах на північному сході та північному заході острова. Усіх їх просять негайно діяти відповідно до вказівок, щоб гарантувати їхню безпеку та безпеку їхніх сімей", - сказав прем'єр-міністр острова Ральф Гонсалвес.

Офіційні особи з надзвичайних ситуацій на острові заявили, що для гарантування безпеки людей використовуватимуться круїзні лайнери. Сусідні острови Сент-Люсія й Тринідад і Тобаго запропонували допомогу владі Сент-Вінсента, якщо така буде потрібна.

"Евакуація на суші та на морі триває в рамках підготовки до виверження вулкана Ла-Суфрієр", - заявила Національна організація з надзвичайних ситуацій країни.

Надходять повідомлення про затори, коли місцеві жителі намагаються самі втекти з небезпечної зони острова.

В острівній країні живе близько 110 тис. жителів. Вона розташована на 32 островах, більшість з яких нежилі. Востаннє Ля-Суфрієр вивергався 1979-го. Під час виверження 1902 року загинули близько 1600 осіб. Воно було найбільш руйнівним.

Зараз ви читаєте новину «Влада острівної країни евакуює тисячі громадян через виверження вулкану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі