четвер, 24 січня 2019 10:24

Виявили шокуючі дані про смерть Македонського

Виявили шокуючі дані про смерть Македонського
Олександр Македонський помер від невралгічного захворювання. Фото: 4.bp.blogspot.com

Доктор Кетрін Хол із університету Данідін вважає, що Олександр Македонський помер від неврологічного розладу під назвою синдром Гійєна-Барре.

Можливо, в останні дні свого життя він був повністю паралізований і його вважали мертвим завчасно, пише Science Daily.

Синдром Гійєна-Барре - множинне ураження периферичних нервів. Він виникає у результаті зараження бактерією Campylobacter pylori.

Більшість описів смерті Олександра зосереджені на його лихоманці та болю в животі. Те, що він лишився при здоровому глузді, майже не привертає уваги. Науковець вважає, що він захворів гострим руховим варіантом аксонної невропатії СГБ, який викликав параліч, але без сплутаність або втрати свідомості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли форт давнього завойовника

Раніше діагностування смерті ґрунтувалося на наявності або відсутності дихання, але не пульсу. Якщо врахувати параліч і знижену потребу в кисні, то його дихання могло стати практично непомітним. Звідси висновок, що полководця вважали мертвим завчасно.

"Я хотіла стимулювати нові дебати і дискусії і, можливо, переписати підручники історії, стверджуючи, що насправді він помер на 6 днів пізніше, ніж вважалося. Його смерть може бути найвідомішим випадком псевдотанатозу або помилкового діагнозу смерті, коли-небудь зареєстрованого" , - сказала вона.

"Інтерес до причини його смерті полягає в тому, що багато різноманітних елементів перетворюються на єдине ціле", - зауважила доктор Кетрін Хол.

У Греції археологи виявили руїни стародавнього міста Тенея.

Поселення заснували в'язні-троянці. Раніше про існування Тенеї було відомо лише із стародавніх текстів. Окрім руїн будівель, дослідники знайшли кераміку і понад 200 рідкісних монет.

Зараз ви читаєте новину «Виявили шокуючі дані про смерть Македонського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі