неділя, 03 березня 2019 14:33

"Він має показати, що здатний продемонструвати людяність" - син жертви "Новачка" написав Путіну

"Він має показати, що здатний продемонструвати людяність" - син жертви "Новачка" написав Путіну
Син жертви "Новачка" написав лист Путіну. Фото: mirror.co.uk.

Син Дон Стерджесс жінки, яка загинула в результаті дії нервово-паралітичного речовини "Новачок" звернувся до президента РФ Володимира Путіна.

Він попросив видати правоохоронцям Великобританії двох росіян, яких підозрюють в отруєнні для допиту, передає Mirror.

"На думку британської поліції, принаймні двоє громадянин Росії відповідальні за її смерть. Але, схоже, вони захищені вашою державою. Я звертаюся до вас з проханням дозволити нашим офіцерам допитати цих людей", - написав Еван Хоуп.

Хлопець зазначає, що своїм листом він хоче добитися справедливого покарання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стан здоров`я отруєного Скрипаля різко погіршився

"Путін має здати цих вбивць, щоб моя сім'я нарешті змогла домогтися справедливості. Він має показати, що здатний продемонструвати людяність ... Все, чого ми хочемо - справедливості. Він має бути в змозі зрозуміти це", - заявив син загиблої Дон Стерджесс.

4 березня 2018-го до відділу інтенсивної терапії окружної лікарні Солсбері доставили 66-річного екс-співробітника ГРУ РФ Сергія Скрипаля разом з дочкою. Згодом з'ясувалося, що вони були отруєні нервово-паралітичною речовиною "Новачок" епохи холодної війни.

30 червня у сусідньому місті Еймсбері шпиталізували 44-річну Дон Стерджесс та 45-річного Чарлі Роулі. Вони також отруїлися нервово-паралітичною речовиною "Новачок" .

Британія стверджує, що за отруєнням стоїть Росія, оскільки використану нервово-паралітичну речовину розробили у Радянську союзі У Москві звинувачення відкидають.

У вересні британські прокурори назвали імена двох росіян, яких вважають виконавцями отруєння в Солсбері. Це – Александр Петров(Александр Мішкін) та Руслан Боширов (Анатолій Чепіга). Вони співробітники ГРУ РФ.

Лише за рік після отруєння вдалось очистити Солсбері від "Новачка".

Зараз ви читаєте новину «"Він має показати, що здатний продемонструвати людяність" - син жертви "Новачка" написав Путіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі