середа, 11 вересня 2024 06:51

Військову базу США в Іраку атакували ракетами

Військову базу США в Іраку атакували ракетами
В результаті обстрілу було завдано матеріальної шкоди, постраждалих немає. Фото: pixabay.com

Американську військову базу в Іраку було атаковано ракетами. Біля аеропорту Багдада впали дві ракети поблизу бази Camp Victory, де розміщені американські військові сили.

У результаті обстрілу було завдано матеріальної шкоди, повідомляє Reuters. Постраждалих немає, заявили джерела видання у сфері безпеки.

"Атака на аеропорт була спрямована на зрив візиту президента Ірану Масуда Пезешкіана, який заплановано на середу вранці", - заявило іракське угруповання "Катаїб Хезболла", підтримуване Іраном.

Угруповання закликало іракські сили безпеки розслідувати напад і встановити, хто за ним стоїть.

Посольство США наразі не прокоментувало інцидент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адміністрація Байдена надала Конгресу секретну доповідь про стратегію війни в Україні

Сполучені Штати Америки та Ірак досягли попередньої домовленості щодо виведення міжнародних коаліційних військ, очолюваних США, з території Іраку.

Наразі угода потребує остаточного затвердження урядами країн, після чого її офіційно оголосять. Це може відбутися найближчим часом.

На сьогодні в Іраку перебувають близько 2,5 тис. американських військових, а також приблизно 900 у сусідній Сирії в рамках міжнародної коаліції.

Внаслідок потужного ракетного удару по американській авіабазі Айн-аль-Асад в Іраку були поранені кілька військовослужбовців США. По авіабазі, яку використовують коаліційні сили на чолі з США, було випущено щонайменше десяток ракет.

Американські військовослужбовці отримали незначні поранення, серйозно постраждав один співробітник сил безпеки Іраку.

Зараз ви читаєте новину «Військову базу США в Іраку атакували ракетами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі