субота, 07 листопада 2020 10:03

Вибори у США: Байден заявляє про очевидну перемогу

Вибори у США: Байден заявляє про очевидну перемогу
Байдену - 77 років. Діючому президенту США Трампу - 74. Фото: Reuters

Кандидат у президенти США від Демократичної партії Джозеф Байден заявив, що очікує отримати приголомшливу перемогу на виборах над чинним президентом Дональдом Трампом, зібравши понад 300 голосів вибірників. Про це він сказав під час виступу в Делавері, повідомляє "Укрінформ"

"Ми поки що не маємо остаточного оголошення про перемогу, однак цифри говорять нам, що вона очевидна", - заявив Байден.

Він також заявив, що лише за останню добу підрахунок голосів засвідчив його сталу перевагу у штатах Джорджія, Пенсильванія, Аризона й Невада.

"Ми на шляху до того, щоби отримати понад 300 голосів вибірників", - сказав представник демократів. Для перемоги на виборах президента кандидатові достатньо мати на своєму боці 270 вибірників.

Байден також заявив, що суттєво переважає за підрахунками у загальнонаціональному вимірі. "Ми переможемо у цих перегонах з переважною більшістю голосів", - сказав він.

У США триває обробка бюлетенів. Станом на 23.30 за Вашингтоном, підрахунок голосів продовжується в 6 штатах. За Байдена нараховано голосів понад 74,3 млн американців, за Трампа – більше 70,2 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп: Байден не повинен заявляти про перемогу на виборах

Штаб президента США Дональда Трампа подавав позови до судів штатів Джорджія, Мічиган і Пенсільванія з вимогою зупинити підрахунок голосів. У команді Трампа також заявляли, що вимагатимуть перерахунку голосів у Вісконсині.

Зараз ви читаєте новину «Вибори у США: Байден заявляє про очевидну перемогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі