понеділок, 22 серпня 2022 02:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Велика Британія готує своїх військових до війни в Україні

Велика Британія готує своїх військових до війни в Україні
Британські солдати реалістично дивляться на те, що може статися. Фото: Генштаб ЗСУ

Британських військових можуть відправити в Україну, щоб допомогти протистояти агресії Росії.

Їх готують просять попередити про це рідних, заявив своїм підлеглим уорент-офіцер Пол Карні, повідомляє британський таблоїд Mirror.

За його словами, британські військові зараз "готуються протистояти загрозі з боку Росії та готові протистояти будь-якій агресії". Військовий вважає, що настав час підготувати "рідних і близьких" до можливості відправлення на Схід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 45 тис. чорних мішків поїхали додому ‒ Генштаб оновив дані про втрати росіян в Україні

Він також наголосив, що світ змінився після вторгнення Володимира Путіна до України 24 лютого і британська армія "має бути готова до нових реалій".

Колишній головнокомандувач армією Британії генерал сер Річард Даннат вважає, що це розсудлива порада від "найкращого солдата армії".

"Це не означає, що армія збирається розгорнутись в Україні, але обов'язком будь-якої армії в мирний час є підготовка до війни в кожному аспекті життя. Тим не менш, враховуючи війну в Європі, агресивну Росію, цілком розумно, що британські солдати реалістично дивляться на те, що може статися", - сказав генерал.

У Великій Британії проходять навчання українські військові. Зокрема, вони тренуються керувати кораблями протимінної боротьби. Міністра збройних сил Сполученого Королівства Джеймс Гіппі, який відвідав навчання, захопила інтенсивність, з якою тренуються українські солдати та моряки.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія готує своїх військових до війни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі