понеділок, 27 червня 2016 15:50

Великій Британії не дають доступ до ринку ЄС

Великій Британії не дають доступ до ринку ЄС
unian.net

Велика Британія не може автоматично отримати доступу до єдиного ринку Європейського союзу за "швейцарською схемою" без вільного руху капіталу, робочої сили, товарів і послуг. Про це заявив глава МЗС Франції Жан-Марк Еро дорогою до Праги, де відбудеться обговорення Brexit зі східно-європейськими країнами-членами ЄС. Повідомляє Reuters.

"Є країни, які мають доступ до ринку без вільного руху. Це випадок зі Швейцарією. Це не відбувається автоматично. Є багато тем для обговорення. Я думаю, що спочатку нам потрібно точно з'ясувати, чого хоче Велика Британія", - сказав Еро.

За словами міністра, Британія повинна вирішити, хто буде її представляти, коли почнуться переговори щодо виходу країни з Євросоюзу.

"Безумовно, Великобританія повинна розібратися з проблемою того, хто її представлятиме. Тоді ми зможемо працювати з порядком денним і термінами", - додав Еро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Франція і Німеччина дали добро на швидкий вихід Британії з ЄС

Раніше міністр закордонних справ Британії заявив, що втрата доступу до спільного ринку ЄС може стати катастрофою.

Нагадаємо, на референдумі щодо членства Британії в ЄС 23 червня, за вихід Британії з ЄС проголосували 51,9 % виборців, тоді як за те, щоб залишитися у складі ЄС проголосували 48,1 %.

Премʼєр-міністр Великої Британії Девід Кемерон заявив, що піде у відставку в жовтні цього року.

Зараз ви читаєте новину «Великій Британії не дають доступ до ринку ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі