четвер, 16 червня 2022 13:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Велика Британія запровадила санкції проти патріарха Кирила

Велика Британія запровадила санкції проти патріарха Кирила
Велика Британія запровадила санкції проти очільника РПЦ патріарха Кирила. Фото: eastnews.ua

Уряд Великої Британії запровадив нові санкції проти країни-агресорки Росії. У санкційному списку опинився очільник Російської православної церкви патріарх Кирило.

Причиною такого рішення стало те, що російський єпископ підтримував і схвалював війну РФ проти України. На цьому наголосили в пресслужбі британського уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський запровадив санкції проти Путіна

Голова РПЦ є одним з творців ідеології "русского мира", а також її пропагандистом і популяризатором.

Архієрейський собор Православної церкви України звернувся до Вселенського патріарха та предстоятелів помісних церков. Там попросили засудити духовні злочини голови РПЦ Кирила Гундяєва. За його словами, синод просить позбавити Кирила престолу через "поширення єретичного етнофілетичного вчення про "русский мир" і "поширення схизм серед православних".

Діставши благословення московського патріарха Кіріла, росіяни нищать українську культурну й релігійну спадщину. Руйнують навіть ті об'єкти, що перебувають безпосередньо в підпорядкуванні московського патріархату. Про це повідомляє голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

4 червня внаслідок обстрілу міста Святогірськ на Донеччині згорів Всіхсвятський скит Святогірської лаври. У Святогірську, який об'єднує три пам'ятки архітектури й культури, росіяни пошкодили історико-архітектурний музей, знищили храм, два скити й два корпуси келій Святогірської лаври, вбивши чотирьох монахів.

Загалом у Донецькій області загарбники зруйнували або пошкодили вже щонайменше 43 релігійні споруди - більшість із них належала до московського патріархату.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія запровадила санкції проти патріарха Кирила». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі