середа, 02 серпня 2023 14:02

"Вагнерівці" будують укріплення у Білорусі: показали супутникове фото

Бойовики російського угруповання "Вагнер" активно будують укріплення на полігоні "Репіще" поблизу міста Осиповичі Могилівської області Білорусі.

Масштаби будівництва видно на супутниковому знімку від 31 липня, зробленому компанією Planet Labs, повідомляє білоруська служба Радіо Свобода.

Обʼєкт розташований за 15 кілометрів від табору російських найманців у селі Цель.

Автор: radiosvoboda.org
  Бойовики групи “Вагнера” будують укріплення у Білорусі
Бойовики групи “Вагнера” будують укріплення у Білорусі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'ясували, як саме Лукашенко хоче використати найманців ПВК "Вагнер"

На супутниковому знімку видно будівництво численних укріплень, можливо, землянок. Біля них можна побачити об'єкти, схожі на легкові автомобілі та світло-сірі мікроавтобуси УАЗ. Окрім того, працюють бульдозери.

Міністерство оборони Білорусі 29 липня повідомило про спільні навчання 51-ї артилерійської бригади з "інструкторами ПВК "Вагнер" на цьому полігоні. Йшлося про виконання "вогневих завдань із застосуванням квадрокоптерів".

А нещодавно в одному з Telegram-каналів, повʼязаних із "вагнерівцями", опублікували відео, на якому видно будівництво укріпленого лісового табору. Землянки там обладнані невеликими печами, тому табір може бути придатним для проживання взимку.

Минулого місяця Лукашенко заявив, що його "почали напружувати" "вагнерівці" і вони нібито "просяться на захід".

А нещодавно він сказав, що "пожартував" про наміри "вагнерівців" "сходити на екскурсію в Жешув". Лукашенко також заявив, що Польща має "дякувати" йому за те, що "вагнерівців" "запросили" у Білорусь.

Зараз ви читаєте новину «"Вагнерівці" будують укріплення у Білорусі: показали супутникове фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі