субота, 04 вересня 2021 06:35

В США розсекретять частину розслідувань терактів 11 вересня

В США розсекретять частину розслідувань терактів 11 вересня
Байден хоче розсекретити розслідування подій щодо 11 вересня. Фото: Reuters

Президент США Джо Байден підписав указ про те, аби розсекретити частину документів, які стосуються терактів 11 вересня 2001 року.

Це документи, які є частиною розслідування ФБР, повідомили на сайті Білого дому.

Байден нагадав про те, що обіцянку розсекретити документи щодо терористичних атак на США 11 вересня 2001 року давав ще під час президентської кампанії.

"Ми наближаємося до 20-ї річниці цього трагічного дня і я виконую цю обіцянку. Я підписав указ, який передбачає, що Міністерство юстиції та інші відповідні відомства мають контролювати процес розсекречування документів, пов'язаних із розслідуванням Федерального бюро розслідувань (ФБР) 11 вересня. Генеральний прокурор має опублікувати розсекречені документи протягом шести місяців", – заявив Байден.

"Протягом 20 років діти росли без батьків, а батьки страждали без дітей. Чоловікам та жінкам довелося шукати шлях вперед без близьких. Брати та сестри, дядьки та тітки, близькі та рідні святкували ті чи інші події, згадуючи про тих, кого немає поряд, з пустотою в серці", – нагадав Байден.

7 серпня родичі загиблих внаслідок трагедії 11 вересня перед 20-ю річницею звернулися до президента США Джо Байдена з вимогою не брати участі в акціях пам'яті, якщо він не розсекретить документи щодо обставин терактів. Відповідного листа підписали 1800 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каліфорнія у вогні: понад 4,4 тис. пожежників намагаються врятувати штат

11 вересня 2001 року в США через кілька терактів загинули 2977 осіб. Відповідальність за теракти взяли на себе представники терористичної організації Аль-Каїда. Виконавцями були 19 осіб, з них 15 – піддані Саудівської Аравії.

Зараз ви читаєте новину «В США розсекретять частину розслідувань терактів 11 вересня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі