субота, 21 жовтня 2023 08:42

У Секторі Гази можуть створити тимчасовий уряд - Bloomberg

У Секторі Гази можуть створити тимчасовий уряд - Bloomberg
Ізраїль продовжує завдавати ударів по об'єктах ХАМАС у Секторі Гази. Фото: gettyimages.com

У Секторі Гази можуть створити тимчасовий уряд за підтримки ООН та за участі арабських держав.

Таку можливість нині вивчають ізраїльські та американські чиновники. Про це повідомляє Bloomberg.

Джерела видання наголошують, що такий план вивчається на випадок витіснення бойовиків ХАМАС із території Сектора Гази.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ХАМАС уперше звільнив заручників - ЗМІ

Обговорення поки перебуває на ранній стадії та залежатиме від розвитку подій у війні між Ізраїлем та ХАМАС, зокрема від наземної операції ЦАХАЛу. Крім того, для реалізації такої ідеї буде потрібна підтримка арабських країн регіону. Однак, поки що, США не мають у цьому впевненості.

Сполучені Штати також стурбовані тим, що наземна операція Ізраїлю в Секторі Гази, яка не має чіткої фінальної мети, окрім вигнання бойовиків, може перерости в регіональну війну.

Майбутнє Сектора Гази нині стало однією з найнагальніших проблем для американських чиновників. Протягом двох тижнів після нападу бойовиків ХАМАС команда президента Джо Байдена намагалася збалансувати підтримку Ізраїлю з побоюваннями з приводу гуманітарної кризи, що розгортається в Секторі Гази.

Армія Ізраїлю знищила старшого інженера палестинської терористичної групи ХАМАС Махмуда Сабіха, який розробляв зброю, в тому числі і безпілотники. ЦАХАЛ завдала ударів по численних командних центрах ХАМАС та підземній інфраструктурі.

Уряди США і Європи змушують Ізраїль відкласти наземне вторгнення до Сектора Гази. Зокрема, щоб виграти час для звільнення заручників, утримуваних ХАМАС.

Зараз ви читаєте новину «У Секторі Гази можуть створити тимчасовий уряд - Bloomberg». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі