четвер, 26 жовтня 2023 20:31

У Росії розширюють виробництво озброєння: з'явились докази
4

У Росії активно створюють нові виробничі потужності на військових заводах.

Це зафіксували на підприємствах, які виробляють та ремонтують тактичні і стратегічні літаки, бойові вертольоти, військові дрони та керовані боєприпаси. Зміни на цих заводах зафіксували з супутникових фото, передають "Схеми".

На Казанському авіаційному заводі звели новий великий ангар. Він складається із двох об'єднаних будівель, де розташований цех.

Це підприємство будує та ремонтує стратегічні бомбардувальники, з яких обстрілюють Україну.

На російських воєнних заводах будують нові цехи
Фото: "Схеми"
На російських воєнних заводах будують нові цехи
На російських воєнних заводах будують нові цехи
На російських воєнних заводах будують нові цехи

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія привезла на фронт експериментальні БТР - ЗМІ

"Казанський авіаційний завод імені Горбунова за радянських часів був одним із найважливіших стратегічних обʼєктів, оскільки займався випуском та обслуговуванням стратегічних літаків ядерної тріади: Ту-16, Ту-22 та Ту-160. Тобто потужності заводу зараз дозволяють робити глибоку модернізацію та ремонт залишків Ту-22М3 та Ту-160", - пояснив авіаексперт Анатолій Храпчинський.

Новина ангар складається із двох частин. Одна з них є приміщенням для крупно-вузлової збірки або обслуговування та ремонту. Друга - приміщення із цехами для ремонту, виготовлення або обслуговування агрегатів до літака.

Тобто цілком логічно можна припустити, що в приміщення можна завезти деталі, і на виході отримати готовий літак", - вказав Храпчинський.

На Іркутському авіаційному заводі неподалік від основних потужностей з'явилась прибудова з виходом на авіасмугу. Цього року закінчується будівництво іншого схожого об'єкта.

Це приміщення можуть використовувати для ремонту винищувачів типу Су-30.

В Уральському заводі цивільної авіації в Єкатеринбурзі ремонтують двигуни гелікоптерів. Починаючи з кінця 2021-го року там зводили новий великий цех. Добудували його цього року.

"Новобудова на Уральському заводі цивільної авіації - це цех, де, скоріш за все, виробляється профільна продукція - авіадвигуни. Або допоміжні силові установки -це агрегати, які забезпечують додатковою енергією літак або гелікоптер. Такі будівлі не потребують прямого доступу до руліжної смуги", - пояснив експерт.

У Дубнянському машинобудівному заводі розташоване Машинобудівне конструкторське бюро "Радуга". Воно виготовляє ракети Х-22, Х-55, Х-101.

За 2021-2023 роки поруч із заводом з'явилась велика будівля. Це новий приватний завод із виробництва російських БПЛА компанії "Кронштадт". Він у три зміни виготовляє дрони.

У Російської Федерації виникли проблеми з виробництвом та ремонтом танків, літаків, підводних човнів та іншої техніки. Міжнародні санкції позбавили російський військово-промисловий комплекс можливості виробляти та обслуговувати критично важливе для операцій в Україні озброєння. У РФ також закінчується мікроелектроніка, що має вирішальне значення для її ВПК.

Повномасштабне вторгнення Російської Федерації в Україну відкинуло російську економіку на чотири роки. Економіка Російської Федерації катастрофічно страждає через повномасштабну війну в Україні, але російський диктатор Володимир Путін намагається приховати реальну ситуацію.

Тиск підштовхує Путіна до нестійких, радикальних фіскальних і монетарних інтервенцій. Кремлівські фінанси перебувають у набагато важчому становищі, ніж заведено вважати. Економіка РФ скалічена санкціями.

Зараз ви читаєте новину «У Росії розширюють виробництво озброєння: з'явились докази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі