вівторок, 30 липня 2024 08:35

У Росії катують мігрантів, щоб змусити йти в армію

У Росії катують мігрантів, щоб змусити йти в армію
Окупаційну армію хочуть поповнити мігрантами. Фото: ТАСС

У Росії мігрантів незаконно утримують без їжі та води і чинять проти них фізичне насильство, щоб змусити підписати військові контракти.

При цьому мігрантам обіцяють громадянство в обмін на згоду піти на військову службу, пише Інститут вивчення війни (ISW).

Російське опозиційне видання "Окно" заявило, що майже всі затримані мігранти погоджуються підписати контракти.

Рейди на мігрантів почастішали після теракту у "Крокус Сіті Холі" у березні 2024 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка з'ясувала, навіщо РФ відправляє на війну мігрантів

Уряд РФ прагне використовувати мігрантів і нещодавно натуралізованих громадян для задоволення потреб окупаційної армії у живій силі.

Голова Держдуми В'ячеслав Володін 29 липня запропонував депутатам Думи підготувати ініціативу, яка вимагатиме від новонатуралізованих громадян Росії ставати на військовий облік після отримання паспорта.

У Думі розглянуть поправки про збільшення терміну військової служби для новонатуралізованих громадян Росії з одного року до двох і про підвищення призовного віку.

Росіяни усе частіше використовують у бойових діях проти України найманців із Сербії, Куби та африканських країн. Повідомлення про цей факт помітили нещодавно, пишуть аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «У Росії катують мігрантів, щоб змусити йти в армію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі